Quan un comença a sentir parlar d'una nova moda, es posa a buscar a la xarxa, i troba milions de resultats a Google, incloent la Wikipedia, és que estem davant d'alguna cosa important. És el cas del que en l'argot fotogràfic es coneix com iPhoneografia. La veritat és que, a primera vista, no és més que la possibilitat de fer fotos amb un iPhone.

Fins aquí res que no pugui fer qualsevol altre smartphone del mercat. Però quan un busca troba molt més. Es troba que, per exemple, els accessoris que per l'iPhone es poden trobar al mercat són incomptables. Tots ells estan pensats per utilitzar amb el telèfon intel · ligent d'Apple. Des de trípodes capaços de agafar-se a qualsevol superfície, com el Gorillapod, fins a suports pensats per dur l'iPhone enganxat al braç o un casc, hi ha infinitat de productes.

Però l'inacabable món d'accessoris fotogràfics per l'iPhone, hi ha alguna cosa que destaca per sobre de tot: les lents. A poc a poc han anat sortint al mercat tal quantitat i de tanta varietat que de vegades un pot pensar que el món s'ha tornat boig. Grans angulars, ulls de peix o teleobjectius de gran abast són només algunes de les lents que hi ha actualment al mercat per l'iPhone. Lents macro per fer primeríssims plans, ulls de peix amb 180 graus d'obertura i teleobjectius. Molts teleobjectius. Possiblement s'emporta la palma l'20x Telephoto € -94 - de DCkina.com, que col · locat en un iPhone 5 equivaldria a portar una càmera amb una lent de 660 mm.

Potser per aquesta quantitat d'accessoris i aplicacions, molts dels més importants fotògrafs del món ja estan començant a fer els primers passos en això de la iPhoneografia. És el cas del fotògraf nord-americà Benjamin Lowy -www.benlowy.com- la foto de l'huracà Sandy va ser portada de la revista Time, una foto feta amb el seu iPhone, igual que moltes altres fetes com a corresponsal de guerra o com a fotògraf de Getty Images .

Un altre cas il · lustre és el de Brooks Kraft, fotògraf que va realitzar el seu primer reportatge exclusivament amb l'iPhone per a la revista Time el 2012, sobre la campanya presidencial nord-americana, i per la qual va ser premiat com a fotògraf polític de l'any als EUA

La iPhoneografia és ja una realitat, i ara només falta saber fins on arribarà.