Els Mossos d'Esquadra han denunciat un camioner que havia manipulat el sistema d'emissió de gasos del seu tràiler i que, a més, hi tenia instal·lada una bomba per robar gasoil. Els agents el van aturar durant un control que havien muntat al peu de l'autopista AP-7 al seu pas per la Jonquera (Alt Empordà). El camioner, que té 40 anys i viu a Oliva, al País Valencià, va intentar escapolir-se amorrant el seu tràiler amb el que circulava davant seu, per evitar que els mossos l'aturessin. Després de detectar que portava el sistema d'emissió de gasos manipulat, i que contaminava més del compte, els agents van traslladar el camió fins a un taller. Allà, també van veure que havia incorporat una bomba de succió als baixos del tràiler (possiblement, per robar gasoil). L'home s'enfronta a una sanció de fins a 400 euros.

A mitjans de juny, els Mossos d'Esquadra van muntar un control de transports al quilòmetre 6,5 de l'autopista AP-7, molt a prop del peatge troncal de la Jonquera. Durant el matí, els agents anaven aturant els tràilers, comprovaven que ho tinguessin tot en ordre i que els conductors haguessin fet els descansos preceptius.

Mentre feien el control, els mossos van veure com un camioner sortia del peatge sense deixar la distància de seguretat amb el camió que hi anava al davant. L'home va amorrar el seu tràiler a la part del darrere de l'altre, amb l'objectiu d'impedir que els mossos el poguessin aturar.

La patrulla de Trànsit, però, li va donar l'alto. Durant la inspecció, els agents van descobrir que l'home havia manipulat el sistema d'emissió dels gasos del tràiler. En concret, portava un dispositiu electrònic que anul·lava el senyal del dipòsit d'Adblue.

L'Adblue és un líquid que controla els gasos que els camions dièsel aboquen al medi ambient. Quan el dipòsit es buida, el sistema electrònic del vehicle impedeix que es reiniciï la marxa sense haver-lo reomplert.

En el cas d'aquest camioner, però, el dipòsit estava buit i el camió circulava. És a dir, que l'home havia manipulat el dispositiu, i anava fent quilòmetres emetent més gasos al medi ambient. D'aquesta manera, s'estalviava haver de comprar recàrregues d'Adblue.

Els Mossos d'Esquadra van portar el tràiler fins a un taller mecànic per desmuntar tot allò que el camioner havia manipulat. I va ser aquí on els agents van observar que als baixos de la tractora hi havia un calderí de més, cosa que els va fer sospitar. Quan van desmuntar el recipient, van veure que a dins hi havia una bomba de succió amb el seu corresponent sistema de tubs. I que possiblement, el camioner se l'havia instal·lada per robar gasoil a altres tràilers.

Per tot plegat, els mossos van denunciar aquest camioner per dues infraccions recollides al Reglament General de Vehicles. L'home, que té 40 anys i és veí d'Oliva, al País Valencià, s'enfronta ara a haver de pagar una sanció de fins a 400 euros.