Figueres

Detenen un fals metge que exercia a l'Hospital de Figueres

L'arrestat també s'havia fet passar per professor de forma fraudulenta a la Facultat de Fisioterāpia de Valčncia

22.05.2016 | 14:18
Detenen un fals metge que exercia a l'Hospital de Figueres

La Guārdia Civil, en el marc de l'operaciķ Mederi, ha detingut un home de 45 anys per haver exercit com a fals metge a l'Hospital de Figueres. L'arrestat, que també s'havia fet passar de forma fraudulenta com a professor de la Facultat de Fisioterāpia de Valčncia, estā acusat de presumptes delictes d'intrusisme professional, falsificaciķ de documents i contra la salut pública. La detenciķ ha culminat una investigaciķ que va arrencar a principis de febrer, quan agents de la Guārdia Civil de Girona van tenir coneixement que una persona estaria exercint com a metge a Figueres sense tenir la titulaciķ. El sospitķs era un home contractat per l'ICS (Institut Catalā de la Salut), el qual hauria presentat documentaciķ falsificada per aconseguir el lloc de treball.
(A l'actualitzaciķ s'ha afegit informaciķ facilitada pel Colˇlegi Oficial de Metges de Girona, l'ICS i la Fundaciķ Salut Empordā respecte la detenciķ, la documentaciķ falsificada i el lloc de treball que ocupava l'arrestat)

A mesura que la investigaciķ va avanįar, la Guārdia Civil va constatar que la documentaciķ presentada per aquesta persona per fer de metge i de professor a diverses facultats de medicina i fisioterāpia era falsa. Manipulant la titulaciķ universitāria és com havia aconseguir registrar-se al Colˇlegi Oficial de Metges de Girona.

Davant els fets, la Guārdia Civil va arrestar aquest passat dijous el sospitķs mentre exercia de metge a l'Hospital de Figueres. L'home va passar a disposiciķ del Jutjat de Guārdia de Figueres, que posteriorment el va deixar en llibertat, mentre la policia va traslladar al magistrat les diligčncies que s'havien instruīt fins el moment.

Durant la investigaciķ, la Guārdia Civil ha comptat amb la colˇlaboraciķ de diversos organismes oficials, entre els quals destaquen el Ministeri d'Educaciķ i Cultura, les facultats de Medicina d'Alacant, Valčncia i Granada, així com el Colˇlegi de Metges de Girona.

"Cap queixa" dels pacients ni professionals

Segons informa el Colˇlegi Oficial de Metges de Girona, l'Institut Catalā de la Salut a Girona i la Fundaciķ Salut Empordā, l'home feia sis mesos que treballava per com a metge en el Punt d'Atenciķ Continuada de Figueres, situat a l'Hospital. Durant aquest període, l'ICS assegura que no va rebre "cap queixa" dels usuaris ni tampoc dels professionals de l'equip de l'Hospital.

Arran de la detenciķ, l'ICS ha apartat cautelarment de la feina el treballador i el Colˇlegi Oficial de Metges ha suspčs la seva colˇlegiaciķ. Tant l'ICS com el Colˇlegi i la fundaciķ Salut Empordā han emčs un comunicat on "lamenten profundament" els fets i mostren la seva colˇlaboraciķ amb el procés judicial. El cas estā sent estudiat pels serveis jurídics de les tres entitats per valorar possibles accions legals a iniciar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaįos recomanats: Premis cinema