Els Mossos van detenir la matinada del 12 de febrer a l'AP-7, a l'alçada de Garrigàs (Alt Empordà), sis homes com a presumptes autors d'un robatori amb força a interior de vehicle. Els detinguts van ser detectats per una dotació policial de paisà de la comissaria de Girona que vigilava àrees de descans de l'autopista AP-7 dins d'aquest àmbit territorial. Els presumptes lladres van fugir en cotxe i hi va haver una persecució. Finalment es va interceptar el vehicle en què viatjaven i es va detenir els sis homes.

La matinada del 12 de febrer, cap a un quart de quatre, els agents de paisà va entrar a l'àrea de descans del Gironès en sentit nord, a la zona d'aparcament dels camions. Un cop a dins van veure un grup de sis homes que manipulava la zona davantera d'un dels camions aparcats, en una zona molt fosca i apartada.

Alertats per la presència policial, els homes van córrer, van pujar a un vehicle de color fosc i van marxar del lloc incorporant-se a l'autopista en sentit França.

Els agents van seguir el vehicle, que fugia a gran velocitat per l'autopista, mentre demanaven reforços.

Al punt quilomètric 35, just a l'àrea de descans de l'Empordà (Garrigàs), el vehicle va afluixar la marxa per entrar-hi. Diverses patrulles de Girona i Banyoles van interceptar-lo i els mossos van identificar els sis individus.

Tots anaven vestits de fosc, portaven guants negres posats i tres d'ells un buf de color negre que els tapava la cara i el nas. Els altres ocupants portaven gorres fosques i dessuadores amb caputxa.

En l'escorcoll del vehicle es va trobar una clau anglesa, dues llimes petites, unes tenalles, dos lots, un ganivet i un parell de sabates de dona de marca.

Després la policia va comprovar que un camió tenia el pany de la porta de l'acompanyant forçat . El conductor dormia a dins i no se n'havia adonat. Els mossos no descarten que hi hagi més camions afectats.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Són Abdelaziz B., de 37 anys; Yassine B. Z., de 31, i Youssef H., de 23, tots tres veïns de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). També Youssef M., de 22 anys, i de domicili desconegut; Jamal A. B., de 33 anys i veí de Mataró, i Rachid M. N., de 29 anys i veí de Badalona. Els sis són de nacionalitat marroquina.