"No creiem en la crisi, ens hem d´habituar a les circumstàncies perquè això ens fa més forts i alhora impulsar la cultura que està un xic oblidada". Són paraules de l´artista Carles Castellnou, president de Desat´Art, l´associació que promou una nova edició –la tercera– del Glam Festival a Figueres. Aquesta proposta omplirà la Rambla de Figueres, dissabte i durant tot el dia, de creació amb perfomances, passarel·les de moda i artístiques i música.

Enguany s´ha volgut dedicar aquesta edició a Pere Rodríguez, fundador i impulsor de Desat´Art, mort temps enrera i que havia participat molt activament en els inicis del Glam Festival. "Hem volgut fer un gir i ser un festival d´art", apunta Castellnou. En aquest sentit, hi haurà una trentena llarga d´artistes plàstics i fotògrafs a banda d´artesans exhibint els seus treballs a la Rambla. També, com altres anys, es mostraran les creacions d´aquests artistes en una particular passarel·la d´art que es repetirà en tres ocasions. Al matí, però, també es farà una passarel·la de moda on es presentaran les peces de la dissenyadora novell Laia Mauri amb joies cedides per Roser Martínez. "Es donarà un toc diferent", argumenta Castellnou.

Dansa, música i el senyor Glam

D´altra banda, aquest serà l´any en que es presenti en societat el senyor Glam. A més, hi haurà un seguit de col·laboracions entre les quals cal destacar el de la companyia de dansa Mystic Dance Fusion, integrat per ballarines de Figueres i Girona, que interpretaran Tribal Fusion, un muntatge ple de sensualitat i màgia que combina la dansa del ventre amb altres estils més contemporanis. També està prevista l´actuació del saxofonista rosinc Tobías Stein que donarà suport musical també al Glam Group. No faltarà personatges del qual interactuaran amb el públic assistent.

Aquest festival, on s´exhibiran durant tot el dia cotxes clàssics cedits per Motor Club Roses Tocats pels Clàssics, es feia habitualment el mes de juny. Per evitar la calor han apostat per fer-ho a l´abril, una data que ja es preveu definitiva. "Volem que el Glam Festival esdevingui un referent a Figueres", conclou Castellnou.