Salut

Et sents cansat i pateixes estrès? Aquests consells et poden ajudar

Descobreix les millors tàctiques per fer un reset mental i físic

La psicòloga Carla Álvarez ens explica els millors trucs per aconseguir la pau mental i física que necessitem

Et sents cansat i pateixes estrès? T'ajudem.

Et sents cansat i pateixes estrès? T'ajudem. / Freepik

Cristina Clopés

En algun moment o altre, tots podem patir episodis d'ansietat, estrès i fatiga mental o física. Aquests períodes s'esdevenen per diversos factors. Perquè has trencat una relació, per l'estrès de la feina. O si algun familiar o amic ha patit un accident... De situacions n'hi ha un munt, però, si el malestar es perllonga durant el temps, podem arribar a emmalaltir greument. Quan patim episodis d'estrès i ansietat, sovint tenim problemes a l'hora d'agafar el son. En aquest article us deixarem diversos consells per aconseguir rebaixar aquest cansament, malestar i ansietat. Només necessitaràs seguir unes pautes per tal d'aconseguir una major pau interior.

Recursos per acabar amb la fatiga mental i l'ansietat

  • Fer esport de manera regular
  • Meditar 
  • Fer ioga
  • Anar a la muntanya 
  • Viure en un entorn privilegiat: envoltat de naturalesa

Segons l'ONU, el 54% de la població mundial viu en àrees urbanes i això, sovint és degut a motius laborals. Altres, hi viuen perquè els agrada no haver d'agafar el cotxe per anar a la ciutat a comprar o a visitar museus... A més, viure en una ciutat facilita no fer ús del vehicle particular, podent accedir a un munt de serveis de transport públic i privat al llarg de la jornada.

Així doncs, per contrarestar la contaminació, l'estrès i l'ansietat del dia a dia, el més aconsellable és fer servir els consells que hem indicat més amunt. Anar a passar el cap de setmana en plena naturalesa, ajudarà a alleugerar la fatiga i l'ansietat. Respirar aire pur, evitant el caos de sorolls, serà molt beneficiós pel teu organisme.

Els beneficis de la naturalesa

Segons Carla Álvarez Llaneza, psicòloga de bluaU de Sanitas: "La naturalesa aporta un ambient de baix esforç mental, el qual permet que les nostres ments es puguin recuperar de la fatiga mental a la qual estan exposades cada dia".

A més, el contacte regular ens ajudarà a alliberar serotonina i dopamina. Dos neurotransmissors que influeixen en el nostre estat d'ànim. La dopamina és l'encarregada de fer-nos sentir plaer, després de fer un esforç. A part, d'ajudar en la memòria, atenció... I la serotonina s'anomena l'hormona de la felicitat. La qual ajuda al nostre estat anímic, en el procés de digestió, en la regulació del son i en la producció del desig sexual.

La naturalesa i el nostre benestar

  • Ajuda a reduir la producció de cortisol: l'hormona de l'estrès. D'aquesta manera ajudem el nostre cos a sentir-se relaxat.
  • Fer un passeig per la muntanya o el camp, ajudarà a alliberar serotonina i dopamina, fent-nos sentir més alegres i feliços. Aquest tipus de teràpia està molt aconsellada en casos de depressió.
  • Fer esport a la muntanya, ajudarà a reforçar el nostre cos i ment.
  • I també ens ajudarà a pensar més fluidament, aconseguint una major concentració, creativitat i 'open mind'.
  • Anar a passar el dia amb amics, familiars, grups o coneguts, pot ser genial, aconseguint una fusió de naturalesa, esport i socialització. 

Així doncs, a què esperes? Gaudeix de tots els beneficis que té la naturalesa pel teu benestar.