Oferta professional

L'ICS convoca 340 llocs de treball per primera vegada des de 2010

Més de 10.000 persones ja s'han inscrit a la convocatòria d'oposicions

27.11.2015 | 07:00

L'Institut Català de la Salut ha convocat 340 llocs de treball, després de 5 anys de no fer-ho i cobrir les vacants de forma interina, i més de 10.000 persones ja s'hi ha inscrit. Aquestes places es reparteixen en 44 per a metges de família, 8 per a pediatres, 11 per a llevadores, 55 més per a auxiliars administratius i 21 per a zeladors. Pel col·lectiu d'infermeria, n'hi ha 136 per a infermeria i 65 per a auxiliars i, tal i com estipula el pacte d ela Mesa Sectorial de Negociació de la sanitat, aquestes places s'oferiran en una única convocatòria específica, que podrà incloure places d'hospital i d'atenció primària.

Precisament des del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) i l'Associació d'Infermeria Comunitària (AEC) han demanat a la gerència de l'ICS perquè no s'ha fet aquesta diferenciació i també el fet que no compti l'experiència laboral de l'infermera per cadascun dels àmbits. Des dels col·legis i associacions d'infermers es considera ''incomprensible'' que tingui la mateixa puntuació un màster o postgrau que acreditar l'especialitat en infermeria familiar i comunitària per a opositar per una plaça a l'àmbit d'atenció primària. Consideren que haver assolit l'especialitat comporta un alt grau de capacitació en relació a l'objecte específic del procés selectiu que ha posat en marxa l'administració.

En la trobada, s'ha pactat el compromís de posar en marxa eines que millorin el procés de convocatòria d'oposicions per a diplomats d'infermeria i per a infermeres especialistes en obstétrico-gingecològica. En un comunicat, el col·lectiu d'infermeria ha explicat que l'ICS s'ha compromès a habilitar un espai de preguntes freqüents i informació detallada de tot el procés que ajudin a superar el ''malestar'' que havien manifestat moltes infermeres, i en alguns casos, s'havia traduït en demandes d'informació per a impugnar les oposicions a títol individual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema