Una de cada quatre persones estan en risc de patir un trastorn mental al llarg de la seva vida. Entre els trastorns més habituals trobem l'ansietat i la depressió. A partir dels 45-55 anys l'aparició d´aquests problemes és més freqüent i poden arribar a afectar de manera important la salut mental i física, així com interferir en general en la vida diària de la persona. La informació i l'educació sanitària en un entorn grupal ha demostrat que afavoreix la millora de l´estat d´ànim i facilita l´adquisició d´habilitats per manejar aquest tipus de trastorns.

El CAP de Roses engega la primera edició del Grup psicoeducatiu d'ansietat i depressió que es reunirà durant vuit sessions, conduïdes per la doctora Rosa Puig i la infermera Anna Costa a partir d'aquest dimarts dia 27. Les trobades tindran una periodicitat setmanal al final de les quals s'avaluarà l'estat del pacient i la millora assolida. "Durant les classes, s'ensenyen tècniques de relaxació, estratègies de comportament alternatives per afrontar dificultats derivades de l´estat ansiós i la depressió, així com hàbits saludables, entre altres". "Podríem dir que l'objectiu és donar una varietat d´eines perquè els pacients puguin tenir més capacitat i autonomia a l´hora de gestionar la seva salut. Al mateix temps, es pretén fer partícip la persona del procés, tot fomentant la responsabilitat i autocura. En resum, conscienciar les persones treballant l'autogestió de la seva malaltia i del seu tractament" explica la doctora Puig.

En aquests grups es convida a participar persones amb ansietat, depressió, trastorns mixtos o problemes d'adaptació. En qualsevol cas, parlem de problemes diagnosticats que siguin lleus o moderats.