El Carnaval de Sant Pere Pescador va complir, el 2017, els 40 anys de vida, amb la popular Sopa, el diumenge al migdia, com a principal icona. L´any passat ja hi va haver un punt d´inflexió, amb una nova comissió encarregada de l´organització de l´arrossada, al Parc del Riu. Amb el suport de l´Ajuntament, la Junta de futbol i la col·laboració de l´equip de futbol femení, la comissió s´ha centrat en la Sopa, mentre que és l´Ajuntament qui s´encarrega dels actes del dissabte.

La nova Comissió, que en tot moment està comptant amb el suport incondicional de l´anterior, amb la mateixa filosofia, faran, un cop més, que aquest any la Sopa tiri endavant, mantenint la tradició després de tants anys.

Millor rifa

"Som conscients que la Sopa és el principal reclam del Carnaval de Sant Pere", manifesta Josep Maria Mia Poch, un dels membres de la comissió del Carnaval santperenca. Després del dinar, faran la tradicional rifa entre els comensals: tres televisors i altres aparells electrodomèstics, i ballaran la sardana de Sant Pere mentre crema la figura del rei Carnestoltes.

Els darrers anys, però, a Sant Pere, han volgut potenciar les activitats del dissabte, fins al punt que l´organització ha recaigut en l´Ajuntament, independentment de l´arrossada, que continua sota la custòdia de l´Associació del Carnaval.

El dissabte dia 10 de febrer continuen apostant per dues rues, la primera de les quals sortirà de l´aparcament de l´Escorxador, a les quatre de la tarda, i recorrerà els principals carrers del poble fins a arribar al Centre Cívic, on l´Associació de Jubilats La Rectoria servirà una xocolatada i els Tremendos amenitzaran el ball de tarda.

Versions des de Lleida

Mentrestant, la rua nocturna sortirà a les onze de la nit, des del Centre Cívic, on hi haurà el mateix punt d´arribada, ja que, després, s´acabarà la vetllada amb ball, també amb l´actuació dels Tremendos i un discjòquei.

Tremendos és un grup lleidatà de versions format per sis músics enèrgics i experimentats i amb una trajectòria que es remunta des de l´any 1993. Va rebre el Premi ARC al millor grup de versions català.