Palau-savardera és un poble amb una gran riquesa natural i paisatgística. Ubicat entre dos parcs naturals (els Aiguamolls i el Cap de Creus), dins el seu terme hi ha infinitud de senders i camins de muntanya. Aquest patrimoni i tota la seva altra oferta de serveis protagonitzen un vídeo de promoció turística que s´estrena aquest divendres a les 8 del vespre al centre cívic. L´acte serveix per obrir la festa major de la Candelera, "la més important que viu la gent del poble al llarg de l´any", a parer de l´alcaldessa, Isabel Maria Cortada.

La idea de fer aquest vídeo, que ha elaborat l´empresa Visual 13, va sorgir arran d´una proposta de la regidoria de Promoció Econòmica i va ser molt ben rebuda per tothom, també pels comerços locals que han participat en el seu finançament i que en podran disposar lliurament per difondre´l. El treball, del qual ja es pot fer un tastet en un tràiler penjat a la web de l´Ajuntament, posa en valor la riquesa paisatgística i cultural del poble i desperten l´interès per conèixer el territori de més a prop. "Molta gent ens visita i fa sortides pujant a la muntanya, venen a caminar, a conèixer el nostre patrimoni cultural", reconeix l´alcadessa qui afegeix que, paral·lelament a l´elaboració del vídeo, també està previst que en breu s´instal·lin uns tòtems a l´entrada del municipi que divulgaran tot aquest patrimoni.

Una marxa amb tocs solidaris

Seguint aquesta mateixa línia de divulgació del patrimoni natural, dissabte es farà la quarta Marxa Balcó de l´Empordà. Començarà a les 10 del matí des de la Font de Dalt i recorrerà l´ermita de Sant Onofre, per la zona d´esbarjo del Mas Ventós, i tornarà al poble. En total 6 quilòmetres, que es poden fer a peu o corrent. Cortada apunta que enguany tot el que es recapti a l´inscripció infantil anirà destinat a l´Oncolliga. "L´any passat vam ser uns 250 participants: alguns s´ho agafen com un repte, altres van passejant", explica l´alcaldessa qui opina que la intenció és "no créixer molt més de cop". Per inscriure´s es pot fer a l´Ajuntament o a través del web curses.cat.

El mateix dissabte, però a les 5 de la tarda, els infants podran gaudir amb un espectacle de Salsa Jove que inclourà la degustació de xocolatada i melindros. Dues hores més tard, la banda de percussió Ociart, integrada per gent de Roses i Palau, recorrerà els carrers del poble animant els veïns.

Desitjos que s´enlairen en la nit

Aquesta proposta enllaçarà amb l´encesa de l´arbre dels desitjos. "Per Nadal, la gent va començar a penjar els desitjos i aquest dissabte cremarem l´arbre i farem enlairar els fanalets", explica l´alcaldessa. L´espectacle de llum, vinculat a alguna tradició oriental i que cada any aplega molta gent, està assegurat ja que, a més, tindrà un acompanyament de pes: els Senyors del Foc de Castelló d´Empúries.

El darrer dia de la festa major, diumenge, serà quan es preservi el caire més tradicional de la celebració. Com no podia ser diferent, el programa inclourà l´ofici solemne, amb la tradicional benedicció de les candeles i, posteriorment, la interpretació de dues sardanes a la plaça a càrrec de l´orquestra Montgrins. La mateixa formació serà l´encarregada d´interpretar, de nou, una audició de sardanes a partir de les 5 de la tarda, al mateix espai de la plaça. Tot seguit, els assistents podran gaudir d´un concert i un ball que serviran per acomiadar la celebració.