Diumenge, 7 de gener, a les 22.40, TV3 emetrà un capítol especial d'"Economia en colors" amb l'economista Xavier Sala i Martín acompanyat pel periodista Tian Riba. El programa, que ha mantingut el repte d'explicar l'economia de manera entenedora, aquesta segona temporada ha aprofundit en conceptes més concrets. En aquest capítol, es parlarà de desastres.

Crisi, desnonaments, atur, retallades, pobresa, fam, guerres, refugiats, desigualtats, canvi climàtic. Són realitats que tothom ha viscut i s'ha vist i es veuen cada dia a les notícies. El món va molt malament. O no? Xavier Sala i Martin farà un homenatge a Hans Rosling, un professor i divulgador suec, mort fa uns mesos, i que era conegut per la seva lluita mitjançant la visualització de dades contra les idees preconcebudes. Al teatre Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols, el catedràtic fa una classe magistral especial per explicar ‘Al loro, que no estamos tan mal'.

El programa

Amb la mateixa voluntat d'explicar l'economia de manera entenedora, aquest ha sigut un programa que parla d'economia, però també d'esport, d'educació, de psicologia, d'història, de política, de cultura, de salut, de sociologia, de ciència, d'amor i de la vida en general. Els dotze capítols han estat rodats en més de 100 localitzacions de Catalunya, Madrid i Brussel·les en cap cas han perdut el caràcter lúdic i pedagògic i l'humor i l'entreteniment.

L'estructura s'ha mantingut com l'última temporada, com una "road movie" que comença amb una classe magistral del catedràtic d'Economia Xavier Sala i Martín a l'aula de la universitat. A partir d'aquí, el tema corresponent de cada capítol s'ha anat desenvolupant a través d'un viatge per diferents escenaris, experiments i personatges, acompanyat de Tian Riba.