El municipi de Torroella de Fluvià, que també inclou els nuclis de Vilacolum i Sant Tomàs, celebrarà aquest cap de setmana la festa major conjunta amb actes que començaran aquest divendres al vespre amb la inauguració de la Mostra de Col·leccionisme, organitzada pel Centre d’Estudis del Baix Fluvià, a la sala d’exposicions municipal. En aquesta edició, que ja és la 34a, han convidat el fotoperiodista resident a Vilacolum Ricardo Navarro, que oferirà una exposició de fotografies sobre Fórmula-1, que ha anat fent al llarg dels darrers quinze anys. Navarro també aprofitarà per explicar experiències del seu pas per diferents circuits d’arreu del món, treballant per diverses revistes especialitzades en el món del motor. D’aquesta manera, el Centre d’Estudis reconeixerà la tasca de Ricardo Navarro, que és el promotor de la fira Empordà Racing Days, de Cantallops, i de la Trobada de Clàssics de Torroella.

El gruix de la festa major de Torroella tindrà lloc, però, entre dissabte i diumenge. El matí de dissabte estarà reservat per als més petits, amb l’animació infantil que hi haurà a Vilacolum, a càrrec de Jordi Tonietti. A la tarda, la cobla Vila de la Jonquera oferirà una audició de sardanes, també a Vilacolum, mentre que la nit serà per als més joves, amb les actuacions, a la plaça de Torroella, de Miquel del Roig i 7derock.

Espai emblemàtic

L’església de Sant Tomàs de Fluvià que acull les pintures romàniques úniques a Catalunya i ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, serà l’escenari de l’ofici solemne del diumenge al migdia, acompanyat per la cobla Osona, la qual també tocarà tres sardanes, a la sortida de l’Església.

El final de la festa el posarà, com en els darrers anys, l’orquestra La Chatta, amb un concert i ball, a la plaça de Torroella.Serà una ocasió, també, per observar la Mostra de Col·leccionisme a la sala d’exposicions, situada a la mateixa plaça.