El Grup de Dones de l´Alt Empordà Glòria Compte obre aquest dimecres a la tarda un cicle de tertúlies a Figueres sobre diferents temàtiques que afecten el món de les dones i per obrir l'activitat han escollit el contingut del llibre 'I si fos de l' inrevés?' de Núria Font.

Fruit d´anys d´investigació, arran del seu interès per la violència de gènere, la terapeuta i escriptora Núria Font posa de manifest en aquest assaig tot un discurs que ella qualifica de polèmic i on l´objectiu final és "que es revaloritzi el paper de la dona". La xerrada-tertúlia està prevista aquesta tarda, al local Cucut´s Cafè, situat al carrer Sant Domènech, 5, a les 19.00 hores. L´assaig és una aportació científica a l´origen del masclisme, destaca Font.

La pèrdua d´autoestima de les dones -que s´han vist menyspreades pel sistema patriarcal, comenta l´autora- ha creat un sentit de desigualtat o no paritat que ha fet que hagi convertit la dona en un objecte al servei del mascle, un missatge que els mitjans de comunicació i el món de la imatge i la publicitat llancen cada dia amb la mateixa força.

L´espècie és femenina

Font recorda que "l´espècie és femenina", és a dir, l´embrió és femella fins als tres o quatre mesos, i que encara queden restes de matriarcats en diferents punts del món, on es valora l´home i la dona per igual. L´escriptora i terapeuta també parla de la necessitat que la dona prengui les regnes de la situació actual i deixi d´estar al servei de l´home.