La sèrie de la sobretaula de TV3 tornarà al setembre amb nous personatges i més trames per mantenir els espectadors enganxats a les pantalles. Des del setembre passat fins ara, durant tota la temporada, s'ha mantingut com a líder indiscutible de la seva franja d'emissió i també encapçala el rànquing de programes més vistos a la carta.

Els fans de "La Riera" podran continuar seguint les històries que passen al voltant de la família Guitart-Riera, en la vuitena temporada de la sèrie, que tornarà a partir del setembre. Després de set anys d'èxit, TV3 havia anunciat el tancament d'aquesta etapa en un moment dolç per a la telenovel·la diària de la cadena, que actualment té una mitjana de 394.000 espectadors diaris i una quota del 22,2%.

Tot i que estava prevista la posada en marxa d'una nova sèrie de ficció amb la nova temporada, el context pressupostari actual ha fet replantejar aquesta decisió i posposar la nova producció. Tenint en compte el gran moment argumental i les bones audiències que registra, que també és un dels continguts més vistos cada dia per internet, s'ha decidit apostar per la continuïtat de 'La Riera', tal com havien demanat reiteradament els seguidors des del moment en què es va anunciar el final de la sèrie.

La vida continua a Sant Climent

TV3 ja treballa en la continuació de 'La Riera', que, a partir del setembre, seguirà sota la direcció d'Esteve Rovira. La confecció de la 'bíblia' de la nova temporada ha estat encarregada a la guionista Carmen Abarca, amb una llarga experiència en la telenovel·la de TV3, que actualment és dialoguista a 'La Riera' i anteriorment havia treballat en la 'bíblia' d'algunes temporades de la sèrie 'El cor de la ciutat'. Entre els últims treballs en què ha participat, hi ha la minisèrie 'La salaó' (TV3-TVG), la sèrie 'El Príncipe' (Tele 5) i la pel·lícula 'Llops bruts', amb la participació de TV3, TVE i TVG.

Pel que fa a la nova ficció en què s'havia començat a treballar, queda posposada fins que la situació permeti reprendre el projecte.

394.000 espectadors diaris

Des dels primers capítols, 'La Riera' té un públic fidel que s'ha anat consolidant i l'ha situat en el lideratge diari de la sobretaula i com un dels programes més vistos del dia. Del 19,3% de quota mitjana de la primera temporada, s'ha passat al 22,2% dels últims mesos. A més, en la reemissió diària al 33, també es registra una molt bona audiència.

Pel que fa a l'índex qualitatiu del panel GFK, 'La Riera' es manté en el 7,9 de les últimes temporades.

Líder dels programes més vistos a la carta

'La Riera' encapçala habitualment el rànquing de programes més vistos a la carta amb una mitjana setmanal de gairebé 76.000 usuaris únics i més de 250.000 reproduccions.

Durant les tres últimes temporades, hi ha hagut un creixement important dels visionats per internet, que han anat augmentant any rere any, amb un increment especial la temporada passada, amb un 55%. Entre el mes de setembre i Setmana Santa, aquesta temporada hi ha hagut 6,5 milions de reproduccions, una xifra que representa un 14% més que el mateix període de l'any anterior.