La 26a edició de l’Embarraca’t donarà el tret de sortida aquest divendres 24, en un festival que es repartirà en sis nits -i en dos caps de setmana, per segon any se­guit. Enguany, es presenten a la plaça Europa grups que oferiran concerts únics al país i de manera gratuïta. És el cas, per exemple, de la banda de reggae The Original Wailers, que actuarà a la nit del dissabte dia 2. La resta de caps de cartell de les Barraques el completen Seguridad Social (divendres dia 1), El Puchero del Hortelano (dissabte dia 25), La Gossa Sorda i Oques Grasses (dijous 30). També destaquen, dins del seu àmbit, Juantxo, Che Sudaka i O’Funkillo.

Paral·lelament als concerts, hi haurà altres activitats com una exhibició de rugbi (dia 2 a les 18 h), un espectacle de Foc (dia 2 a les 22 h), així com una activitat informativa i de prevenció sobre els riscos del consum de drogues i alcohol (aquest dissabte i el que ve a la matinada).

L'1X1 DE L'EMBARRACA'T 2015*

DIVENDRES, 24

- The Cuit’s [23.15 h]: Són un grup de la comarca escollits per votació popular en segon lloc. Principalment toquen ska i reggae.

- Juantxo Skalari & La Rude Band [00.30 h]: Cantant amb més de vint anys de carrera que en els seus inicis estava amb Skalariak. Especialitzat en ska, ve juntament amb La Rude Band.

- Che Sudaka [2.15 h]: Referents internacionals de la música de mestissatge. Després de passar per Figueres i Viñarock se'n van a França, Alemanya i Hongria.

DISSABTE, 25

- O'Funk'illo [23.30 h]: Grup andalús de funky-rock. Banda formada el 1997, però no sota aquest nom. Passaran per Figueres amb el seu nou treball 5comentarios (Zincomentarios).

- El Puchero del Hortelano [1.15 h]: Aquest grup fa la seva última gira sota el nom de «Hasta la vista tour». S’acomiaden per iniciar nous projectes i fan un únic concert a Catalunya gratuït: estem de sort perquè el fan a Figueres.

- Ninhodelosrecaos DJ [3.15 h]: Rubén Sierra és la veu i la guitarra de La Pegatina que, quan no està rumbejant, es dedica a punxar mestissatge i patxanga en festes i a la ràdio.

DIMECRES, 29

- Concurs de música jove Joan Trayter [22 h]: És el concurs en record de Joan Trayter, on actuaran Sota Sospita Cru! i Korneiev.

DIJOUS, 30

- Olvido [22.45 h]: Grup de metal gòtic originaris de Roses. Aquest grup va ser el primer classificat en les votacions populars per l’elecció de grups comarcals.

- La Gossa Sorda [23.45 h]: La seva música té ritmes de ska, rock, reggae i punk amb la utilització de molts ritmes mediterranis. Fan servir instruments com la dolçaina i vénen amb el treball La Polseguera.

- Oques Grasses [1.30 h]: Grup emergent en el panorama musical català. Vénen amb una música per

fer-nos ballar.

- DJ Jordi Rosco [3.15 h]: Tercer classificat en les votacions musicals. És un dj de moda en els pubs musicals figuerencs.

DIVENDRES, 1

- Carmen 113 [23 h]: Són una banda de Girona creada el 1998, però que va fer una renovació total el 2013. El seu estil és pop-rock i el seu últim disc és Mecanismos de Defensa.

- Seguridad Social [00.15 h]: Banda principalment rockera, tot i que també va tenir èpoques de punk, i tocs de ska i crossover. Porten una trajectòria de més de 30 anys i el seu últim treball és del 2011: El mundo al día en 80 vueltas.

- Radio Cassette Night [2.30 h]: Carles Pujol i Josep Serra, coneguts empordanesos, també fan festa de tant en tant. Posen música dels 80 i 90 principalment.

DISSABTE, 2

- Liar Desire [23.30 h]. Guanyadors del concurs de música jove Joan Trayter 2014. Han tret un nou treball fa poc i l’estan promocionant via Verkami per difondre’l.

- The Original Wailers [1 h]. Fan dos concerts en tota la península Ibèrica. Un de gratuït i és a Figueres. Per qui no els conegui, són la banda de reggae més famosa del món, ja que els seus inicis tocaven amb Bob Marley.

- La Banda Biruji [3 h]: Acabarem la festa amb bandes de versions de ska, reggae, rock. Són d’Arenys de Munt.

*Comissió Comunicació Embarraca't