El Comissariat dels actes del bicentenari Abdon Terrades organitza una Viquimarató a la Biblioteca Carles Fages de Climent, per al proper 18 de juny. Un acte que segueix l´exemple de la Viquimarató Ángeles Santos Torroella, que va tenir lloc al Museu de l´Empordà el passat 24 de març.

Consistirà en una trobada de col·laboradors de la Viquipèdia -l´enciclopèdia lliure a Internet- amb la finalitat d´ampliar i millorar l´entrada actual sobre Terrades a la Viquipèdia. S´ha triat la data del 18 de juny per ser una data molt propera a la del naixement de Terrades (16 de juny). Tothom que ho vulgui pot participar en la redacció de l´article. Els únics requisits són: ser viquipedista (estar registrat com a usuari de Viquipèdia donant un nom i un correu electrònic) i disposar d´un ordinador portàtil.

La Biblioteca Carles Fages de Climent posarà la sala d´actes a disposició dels viquipedistes de les 16.00 a les 20.00, i es posarà tota la bibliografia de i sobre Terrades a l´abast dels viquipedistes per tal que hi puguin treballar durant tota la marató.

Aquesta marató comptarà amb la presència de la portaveu d´ERC Mireia Mata, com a comissariada del actes del bicentenari; el tinent alcalde, Josep Ma Godoy; la regidora de Cultura, Mercè Castelló; i l´historiador i escriptor, Enric Pujol, membre del Grup d´Estudis d´Història i Cultura Republicanes, que farà una introducció a la figura d´Abdon Terrades i una presentació de l´obra publicada que caldrà usar com a base per a la redacció de l´entrada. També hi assistirà una representació d´Amical Viquimèdia (l´associació que coordina i dóna suport a la versió catalana de l´enciclopèdia.

Viquipèdia amb accent figuerenc

La versió catalana de la Viquipèdia es va posar en marxa el març del 2001. Un dels seus impulsors va ser el figuerenc Jordi Coll. Avui és la vuitena en nombre d´articles (ja supera els 390.000) de les més de dues-centes cinquanta registrades, amb 115.000 usuaris col·laboradors.

Actualment, Amical Viquimèdia té diversos projectes en marxa lligats als museus, les biblioteques i els centres educatius, un dels quals consisteix en un conveni amb l´Escola Superior de Dibuix i Disseny Llotja per a dotar la Viquipèdia d´imatges lliures de drets, projecte en el qual col·labora l´estudiant figuerenc Pau Bahí.