Uns altres 22.000 soldats de l'Exèrcit japonès s'estan incorporant a les tasques de rescat de supervivents del tràgic sisme i posterior tsunami que va arrasar la costa del Japó fa un mes, mentre a poc a poc s'està restablint el servei elèctric a les localitats afectades.

L'Agència de Policia Nacional japonesa ha elevat aquest diumenge a 12.985 morts i 14.809 desapareguts el balanç pel terratrèmol i el posterior tsunami registrats el passat 11 de març, segons el balanç estat difós pel canal de televisió japonès NHK citant fonts policials.

A més, més de 165.000 persones han estat evacuades de la zona del desastre i allotjades en centres temporals per tot el país. El govern japonès ha indicat que els danys del desastre podrien arribar als 310.000 milions de dòlars (214.044.000 d'euros).

De moment, gairebé un quart de milió de persones segueixen a l'espera de tornar a rebre subministrament elèctric mentre centenars de tècnics treballen sense descans per reparar canonades i gasoductes malmesos. Pel que fa a altres reparacions d'infraestructures, s'espera que l'intercanviador de Sendai - una de les províncies més afectades pel sisme - reprengui les seves operacions en els pròxims dies.

Segons han informat les autoritats a la cadena CNN, s'espera a més que l'aeroport que es troba al sud de la localitat torni a estar operatiu el proper dimecres.