L'Ajuntament de Girona ha adjudicat per una tramitació d'emergència el subministrament i instal·lació d'un nou paviment esportiu al pavelló de Palau per uns 87.300 euros. El paviment actual va quedar inservible a causa de la calamarsa caiguda el 30 de juny.

Al concurs s'hi van presentar dues empreses i la millor oferta la va presentar Decoresport SA. Les obres consistiran en la col·locació d'un paviment de fusta amb una superfície total de 989 metres quadrats per 87.394,91 euros.

La tempesta va provocar que s'inundés la pista, segons s'exposa en l'informe. L'aigua es va acumular perquè «les canaleres i els desaigües de la coberta del pavelló varen ser insuficients per evacuar la gran quantitat d'aigua caiguda i especialment de calamarsa que varen bloquejar la seva evacuació.»

25 equips de bàsquet, a precari

L'informe demanava l'execució immediata dels treballs per la gran quantitat d'activitats que s'hi porten a terme. Així, l'objectiu és que estigui reparat ja l'1 de setembre, un termini que només és possible si l'adjudicació es fa amb un expedient d'emergència. En aquest sentit, s'indica que s'ha donat una solució immediata als usuaris actuals dels Casals d'estiu, però que «aquesta solució no és apta per acollir activitats esportives», com ara entrenaments o partits de bàsquet. Es recorda que a partir del 15 d'agost, s'havien d'incorporar els equips sèniors del Club Bàsquet Sant Narcís i del Club Esportiu Onyar, que compten amb més de 25 equips en total) per iniciar la pretemporada de forma gradual. Per això, s'exposa que «durant la segona quinzena d'agost se'ls intentarà redistribuir de forma precària a la resta d'instal·lacions municipals», però «a partir de l'1 de setembre no hi ha possibilitat d'enquibir aquestes entitats en la resta d'instal·lacions de què disposem, com tampoc la resta d'entitats usuàries del pavelló, com tampoc en pavellons de poblacions de l'entorn de la ciutat, motivat que els diferents equips de base i sèniors ja hauran iniciat els entrenaments, com també la competició.»