L'Ajuntament de Girona organitza aquesta setmana un taller de muntatge de caixes niu de ratpenats i mallerengues amb l'objectiu de fomentar la presència d'aquests animals a la ciutat. L'activitat, destinada principalment al públic juvenil, tindrà lloc dissabte al matí en el marc de la 19a edició del Mercat de la Volta, que es farà a la plaça de l'Assumpció.

La presència de ratpenats i mallerengues ajuda a regular les poblacions de mosquits i de processionària del pi, dues de les plagues que causen més afectacions a les ciutats. El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ha subratllat que «aquesta actuació s'emmarca dins de les accions destinades al foment de la biodiversitat en l'àmbit urbà que volem potenciar des del consistori i al control biològic de les plagues».

Es construiran una trentena de caixes niu per a ratpenats i una dotzena per a mallerengues que s'instal·laran a diversos parcs urbans, com ara a la plaça de l'Assumpció, els jardins d'Ignasi Bosch i Reitg, el parc del Migdia o els jardins de Fora Muralla. Els llocs han estat escollits a partir d'un estudi fet per l'associació Galanthus.