La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels seus agremiats, destaca que les xifres d'ocupació hotelera del mes d'agost i de la previsió del mes de setembre, han estat i són les següents:

Dades d'ocupació hotelera del mes d'agost

L'ocupació hotelera del litoral gironí i així de la Costa Brava (litoral de l'Alt Empordà, Costa Brava Centre i Costa Brava Sud) durant el mes d'agost ha estat del 90% de mitjana, tot i que alguns dies i caps de setmana alguns establiments han penjat el cartell de complet.

L'ocupació a la ciutat de Girona i a les seves rodalies ha estat del 80%. Pel que fa a les zones d'interior de les comarques de La Selva i de la Garrotxa l'ocupació ha estat del 60% i del 80%, respectivament.

A les zones de muntanya l'ocupació ha arribat al 60% al Ripollès i al 70% a la Cerdanya.

Dades de previsions d'ocupació del mes de setembre

Pel que fa a la previsió d'ocupació del mes de setembre, al litoral gironí és del 60% a la comarca de l'Alt Empordà i a la Costa Brava Centre i, del 65% a la Costa Brava Sud.

Respecte a les zones d'interior, es preveu que l'ocupació sigui del 40% a la comarca de La Selva i de la Garrotxa. I a les zones de muntanya del 30% al Ripollès i del 40% a la Cerdanya.

Perfil del turista i mitjana d'estades del mes de setembre

El perfil del turista arribat durant el mes de setembre, majoritàriament seran parelles i famílies de nacionalitat catalana i de la resta de l'Estat Espanyol, seguit de franceses.

La mitjana d'estades per persona i nit durant el mes de setembre serà de 3 dies, tot i que a la ciutat de Girona serà d'un dia perquè majoritàriament arribaran turistes passants.

Observacions

Les previsions del mes de setembre són similars a l'any passat i generalment es mantindran sempre i quan faci bon temps.