A partir del 2 d'abril

Hostaleria rebutja l´acord pels camions a la N-II

"Traslladar-los a l´AP-7 no és la solució al problema perquè és una carretera de pagament que ofereix unes comoditats pels seus usuaris"

20.03.2013 | 14:43

La Junta Directiva de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, ha fet saber avui que el passat dimarts 12 de març va enviar dues cartes dirigides al Conseller del Departament de Territori de la Generalitat, Santi Vila, i a la Ministra de Foment, Ana Pastor, en motiu d'exposar el seu desacord en el conveni signat per les dues parts esmentades, en què prohibeixen a partir del 2 d'abril la circulació dels camions de més de 12 tones per la N-II entre el tram de Maçanet de la Selva a la Jonquera.

"A la nostra carta –explica l'associació gremial presidida per Antonio Escudero– expressàvem que principalment, la nostra oposició es basa en què aquesta mesura serà un altre condicionant de que els nostres negocis perdin clients, degut a que els camioners són un altre públic potencial de la nostra província i sobretot de l'Alt Empordà. Un sector que menja i dorm a les carreteres i així en els hotels i restaurants situats a peu de carretera i de la N-II. Un client fidel i segur que es perdrà en un moment en què la restauració a les comarques gironines respecte el 2011 ha perdut entre un 30% i un 50% de les seves reserves".

Tanmateix, també exposaven que "som conscients del patiment dels habitants del poble de Bàscara degut al gran nombre d'accidents anuals que es duen a terme en aquell tram de la N-II. Però traslladar els camions a l'AP-7 no és la solució al problema perquè és una carretera de pagament que ofereix unes comoditats pels seus usuaris, que amb aquesta mesura, tant turistes com habitants de la província, es trobaran amb la incomoditat de circular juntament amb camions que ocupen gran part dels carrils de l'autopista, i que alenteixen el trajecte".

Des del seu punt de vista, "i així ho hem expressat a les autoritats polítiques esmentades, la solució al problema no és la prohibició de la circulació als camions, sinó complir amb els terminis anunciats fa anys per arreglar d'una vegada per totes la N-II, que en comptes de firmar un conveni per aquesta mesura doncs que es signi per millorar la carretera. En el nostre escrit també exposàvem que les mesures com aquesta ens fan sentir que ens estem convertint en un territori replet de prohibicions i restriccions; en un país autoritari, amb molta burocràcia que impedeix seguir el dia a dia a les empreses de forma fàcil i sense complicacions".

Enllaços recomanats: Premis cinema