A xarxes

Gossos, sí; nens, no: el cartell d'admissió d'una cafeteria que ha generat polèmica

Alguns usuaris de les xarxes socials han reafirmat que els agrada més "estar prop d'un animal" que no pas d'un nen

El polèmic cartell d'admissió que ha generat controvèrsia.

El polèmic cartell d'admissió que ha generat controvèrsia. / @HIFROMKYLE

Empordà

Les normes de protocol o admissió cada vegada són més comunes en els locals d'hostaleria com a hotelsrestaurantsbars o cafeteries. En els últims mesos s'ha incrementat el nombre de negocis que prohibeixen l'entrada de gossos, amb la finalitat d'evitar malentesos o generar situacions incòmodes entre aquells que acudeixen amb la seva mascota i els que no els agrada menjar amb un gos al seu costat.

Qüestions relacionades amb l'edat, la vestimenta o altres preferències poden ser objecte de debat, com li ha succeït a un usuari de la xarxa social 'X' després d'expressar les seves preferències a l'hora de trobar un establiment on prendre un cafè. En la imatge apareix l'usuari en qüestió, al costat d'un cartell que diu "Gossos 'friendly', lliure de nens".

"Em fa odiar als gossos"

L'usuari escrivia "he trobat el meu nou local" al costat de la fotografia deixant entreveure que estava en contra de la presència de nens en alguns establiments, la qual cosa ha generat una gran controvèrsia i debat a les xarxes socials. La publicació en qüestió acumula milers de likes i comentaris, entre els quals destaquen alguns que critiquen l'actitud i el comentari del jove que apareix en la fotografia: "La gent de gossos em fa odiar als gossos", assenyala un altre usuari.

D'altra banda, estan els usuaris que han fet costat a aquest jove en la idea que no tots els locals haurien de permetre l'entrada de nens: "La gent amb gossos els mantenen en control i es disculpen fins i tot quan l'animal saluda i la gent amb nens els deixa anar lliures en el local i els és igual si entren a la cuina. Suport 100% a això", escriu un altre internauta.

Polèmica a 'Aruser@s'

El cartell viral ha arribat a les tertúlies televisives. El programa de LaSexta 'Aruser@s' ha ensenyat aquesta imatge, que també ha obert un debat en el seu plató. "Quantes vegades hem parlat de preferir asseure's amb animals o nens a prop?", es preguntava Hans Arús, "jo em reafirmo amb la meva idea de preferir estar prop d'un animal". El fill del presentador i col·laborador del programa criticava que en un vol de tornada des de Galícia li va tocar "el típic nen que no va deixar de plorar a la part de darrere".

Mentrestant, Alfonso Arús mostrava una opinió diferent, arribant fins i tot a parlar de "discriminació". "Que es prohibeixi l'entrada als nens ja ho estem veient, però que ara s'especifiqui mascotes, sí; i nens, no, pot ser una discriminació absoluta", criticava el presentador.