L´Ajuntament de Figueres ha lliurat els premis de la 3a edició del Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia en un acte celebrat a la Biblioteca Carles Fages de Climent. El jurat del concurs ha emès el seu veredicte després de deliberar sobre les 312 fotografies participants en aquesta tercera edició.

Per a les categories generals s´han rebut 244 fotografies: 148 a la categoria ´Fenòmens meteorològics´, 64 a la categoria ´Meteorologia, aigua i territori´, 18 a la categoria ´Tramuntana´ i 14 a la categoria ´Fenòmens meteorològics a Figueres´. Per a la categoria ´Twitter/Instagram´ s´han rebut 68 fotografies. Les fotografies premiades són:

Categoria ´Fenòmens meteorològics´ primer premi: Pluja torrencial de J. Antoni Fernández i Castro.

Segon premi: Una corona solar molt primaveral de Carlos Castillejo Balsera.

En la categoria ´Meteorologia, aigua i territori´ primer premi: Bassal dels avantpassats dalt del turó d´Emili Vilamala Benito i segon premi: Albada al pantà de Sau de Miquel Planells Saurina.

En la categoria ´Tramuntana´ primer premi: Fantàstic de Roser Llambrich Barbarà i segon premi: Tramuntanada a l´Estartit de Jordi Martín Garcia.

En la categoria ´Fenòmens meteorològics a Figueres´ el primer premi: Reflexes a la Rambla de Narcís Isern Subich i el segon premi: Pintant els núvols d´Hèctor Rangel Sànchez.

En la Categoria ´Twitter / Instagram´ hi ha hagut un premi únic: Cortina de pluja i arc de Sant Martí de Carles Castillejo Balsera.

El regidor de Medi Ambient i Qualitat Ambiental, Francesc Cruanyes, destaca que "el concurs creix any rere any, tant en quantitat com en qualitat dels treballs presentats. Una vegada consolidat, ara ens proposem fer-ne una exposició itinerant perquè es conegui arreu del territori i així incentivar la participació de cara a noves edicions".

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat "la categoria d'aquesta cita anual i l'alt nivell de creativitat de les fotografies presentades".

Durant l´acte també s´ha inaugurat l'exposició de les fotografies finalistes i d'altres d'interès meteorològic, que es podrà visitar a la Biblioteca fins al 21 de gener.