Música

Miaú, Iuh, Rúpits, Paper de Plàstic, El Fugitiu, Lakaste, Geografies, Retirada! i Chet al Sona9

Les semifinals en directe se celebraran durant el setembre a l´Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i a les Festes de la Mercè

29.08.2016 | 12:19

La 16a edició del concurs de maquetes Sona9 ja té els nou semifinalistes. Quatre per votació popular: Miaú (Rumba-Reggae, Vilafranca del Penedès), Iuh (Folk-Rock, Barcelona), Rúpits (Soft-Rock, Gironella) i Paper de Plàstic (Pop, Barcelona). I cinc elegits pel jurat, que són El Fugitiu (Rumba-Reggae, Manresa), Lakaste (Pop-Folk, Figueres), Geografies (Rock, València), Retirada! (Post-Rock Barcelona) i Chet (Pop-Folk, Barcelona). El dissabte 3 de setembre, el festival Acústica de Figueres donarà el tret de sortida dels concerts semifinals amb les actuacions de Miaú, Lakaste i El Fugitiu. El Mercat de Música Viva de Vic acollirà dissabte 17 els grups Iuh, Geografies i Rúpits, i el divendres 23 de setembre en el marc de les Festes de la Mercè i el BAM de Barcelona es podrà veure en acció als grrups barcelonins Paper de Plàstic, Chet i Retirada!.

En aquestes actuacions, els artistes hauran de presentar en directe, a part del seu repertori, les dues proves encarregades pel Sona9: versionar o adaptar al català una cançó d´un altre artista i musicar un poema d´un autor novell proposat per l´organització del concurs. De les tres semifinals en directe sortiran els 5 grups que passaran a la darrera fase del concurs, darrera cita prèvia a la final del Sona9 de mes de novembre.

El premi per al guanyador del Sona9 és l´enregistrament i edició d´un disc amb la direcció d'un productor professional. Els finalistes també obtindran diferents premis com la gravació d´un EP de quatre cançons en un estudi professional, així com material musical. També accediran a una campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i la revista Enderrock i una mini-gira de concerts promocionals.

El Concurs de Maquetes Sona9, la plataforma més important de la música emergent en català, està organitzat per Grup Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat.cat i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de Canet Rock, el suport de la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE i el patrocini d'Estrella Damm.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema