Una part de la documentació en paper arxivada al Consell Comarcal de l'Alt Empordà i degudament inventariada pel seu servei d'arxiu intermedi serà consultable de forma immediata a través del Cercador de fons i document d'Arxius en línia de la Generalitat.

L'Arxiu intermedi del Consell Comarcal de l'Alt Empordà es troba en unes dependències situades a la planta baixa de l'edifici central de la institució i que han estat habilitades per tal de custodiar i preservar la documentació que tècnicament s'anomena com a semi-activa -és a dir, exhaurit el primer cicle de vida dels documents que comprèn de 3 a 6 anys, en aquesta etapa inicial els expedients han de romandre als arxius d'oficina- i la històrica, que abasta des de l'any 1983.

Entre les múltiples tasques que té assignades el personal d'arxiu hi ha la d'actualitzar la base de dades en format Access, que actualment conté 7.600 registres i ocupa un espai físic de 330 metres lineals. També s'encarrega de donar cabuda a les transferències de documentació dels arxius d'oficina a l'Arxiu intermedi de les diferents àrees del Consell i la d'atendre les peticions de consulta i de préstec de la documentació que custodia, que a data d'abril de 2016 pugen a un total de 135 préstecs interns. Finalment, aquest servei també s'encarrega d'aplicar amb caràcter anual les taules d'avaluació de la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental (CNAATD) de la Generalitat, que entre els anys 2011 a 2015 puja a un total de 741 capses eliminades, sobretot manaments d'ingrés i de pagament i sol·licituds d'ajuts al menjador i al transport escolars.

Paral·lelament, des del Consell Comarcal es treballa diàriament per a la bona gestió tant de la documentació en paper com d'aquella generada electrònicament seguint la legislació vigent sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern (Llei 19/2014, de 29 de desembre) i la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de la Protecció de Dades, així com la implementació d'un sistema de gestió documental d'acord amb la normativa vigent d'arxius i gestió de documents. Tots aquells interessats podeu consultar els webs del Departament de Cultura de la Generalitat i del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.