Aquest dijous el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Figueres, Juan Manuel Fernández, Ferdy, iniciarà la seva aventura solidària que el portarà, pedalant, des de Roses fins a Santiago de Compostela. Un viatge sobre dues rodes que servirà per ajudar a la Fundació Roses contra el Càncer. L´objectiu principal de aquest nou repte que s´ha marcat en Ferdy, després que l´any passat anès fins a la Basílica de la Verge de la Macarena de Sevilla, "és fer diners per a la Fundació Roses contra el Càncer, perquè treballen molt pels malalts i familiars que pateixen aquesta malaltia i, per tant, necessiten una injecció de diners per continuar desenvolupant tot el treball que fa la Fundació", ha manifestat en Ferdy.

És gràcies a la complicitat d'uns quants empresaris de Roses que això es pot fer ja que "han volgut col·laborar al igual que l´any passat comprant el quilòmetre a 2 euros, que és una manera d´implicar a la gent a participar donant el donatiu que vulguin", ha manifestat Juan M. Fernández, que té el propòsit de superar els més de 6.000 euros que va aconseguir recaptar l´any passat.

Per la seva banda, la presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer, Pilar Serra, s´ha mostrat agraïda amb en Ferdy, "és una persona amb un cor molt gran, amb moltes ganes de col·laborar i aconseguir els reptes que es marca", reconeixent que "l´any passat no ens pensàvem els diners que finalment va recollir en Ferdy, que van ser més del doble de la quantitat que s´havia proposat".

1.600 quilòmetres en 10 etapes

Juan M. Fernández farà al voltant d´uns 1.600 quilòmetres en bicicleta des de Roses fins Santiago de Compostela, distribuïts en 10 etapes, on en la més curta serà de 91 quilòmetres i la més llarga de 175 km. Cal assenyalar que els quilòmetres que surten en cada etapa (a sota) són aproximats, ja que en Ferdy va agafar la ruta a peu per google maps "per assegurar-me que es pot circular amb la bici, i evitar les autovies".