Destinades als infants més vulnerables per Nadal

La Creu Roja preveu recollir més de 25.000 joguines educatives

La campanya es desenvoluparà a 447 municipis catalans gràcies a la tasca de 1.500 voluntaris

04.12.2015 | 13:12
Campanya de recollida de joguines

Després que el 2014 es toqués sostre amb el repartiment de 29.142 joguines, la Creu Roja engega per 23è any una nova campanya aquest Nadal, en què les previsions són una mica més baixes, 25.000, perquè l'entitat calcula que el nombre de beneficiaris podrà ser inferior al de l'any passat. ''HI ha moltes joguines, tria la teva forma d'ajudar. Posa en forma la teva solidaritat'' és el lema de la campanya que prioritza la joguina educativa, és a dir, no sexista ni bèl·lica, a més de cooperativa, per fer que el dret al joc es garanteixi a tots els nens i nenes de Catalunya. La campanya es durà a terme en 447 pobles i ciutats de Catalunya i serà possible gràcies a la tasca de 1.500 voluntaris.

La Creu Roja Joventut s'ha fixat com a repte recollir, aquest Nadal, més de 25.000 joguines per fer arribar als infants més vulnerables. És una xifra lleugerament inferior a la de l'any passat, en què se'n van repartir 29.142, segurament, perquè les persones ateses en projectes de lluita contra la pobresa van tocar sostre després d'anys d'increments.

Així doncs, els responsables de la campanya de l'entitat, que arriba a la 23a edició són optimistes i confien en poder aconseguir la fita, que demana l'aportació voluntària d'una joguina nova i educativa, és a dir, no sexista ni bèl·lica i que afavoreixi la cooperació entre infants. Per fe-rho possible, s'habiliten punts de recollida en 447 municipis gràcies a la feina de 1.500 voluntaris.

''Hi ha moltes joguines, tria la teva forma d'ajudar. Posa en forma la teva solidaritat'' és el lema que s'utilitza enguany per fer una crida a la participació ciutadana. Per promocionar la campanya s'han editat díptics, cartells i s'han produït falques radiofòniques i un anunci per televisió que destaca sobretot la impotència de tenir joguines per als infants.

En aquest sentit, la directora de la Creu Roja Joventut, Rosa Alcalá, ha destacat que el joc és una ''eina d'experimentació universal'' i ''no un luxe'' i ha recordat que l'article 31 de la convenció dels drets dels infants, garanteix aquest dret per a tots els menors. Per això creu que ''malgrat la greu situació econòmica'' tothom ha de poder tenir aquesta joguina i gaudir d'aquest dret, i destaca que la campanya a banda de la recol·lecta també ha de servir per posar en valor aquesta visió del joc i la joguina.

En una mateixa línia s'ha pronunciat la consellera de Benestar Social i Família en funcions, Neus Munté, que ha fet una crida a la participació recordant que la campanya sempre ha tingut èxit i ja és ''necessària i imprescindible'' per contribuir i posar de relleu els drets dels infants, ''poques coses tan importants com aquesta''.

Per la seva banda, el president de Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, ha recordat que el 29% dels infants viuen per sota del llindar de la pobresa, una dada que ''posa en risc els seus drets, i el seu desenvolupament personal i educatiu''. Per això, ha destacat que Creu Roja, a més de les campanyes cabdals com la de les festes nadalenques, treballa per cobrir moltes de les altres necessitats que tenen, ja siguin alimentàries, de suport educatiu o de lleure.

Per donar a conèixer la campanya, Creu Roja ha posat en marxa el web www.lajoguinaeducativa.com, on es recullen els diferents passos que ss'han de fer per participar-hi. A més, també ha obert un número de compte per compte per col·laborar amb una donació econòmica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema