Ensenyament

Els joves de Roses debaten sobre usos i límits de les xarxes socials

Aquest divendres, 235 estudiants de secundària han anat al Teatre Municipal a veure l'obra 'Enxarxats'

06.11.2015 | 12:17
Un moment de la representació ´Enxarxats´.

Un total de 235 alumnes de primer i segon d'ESO dels instituts Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà, han assistit aquest divendres al matí a la representació de l'obra teatral interactiva 'Enxarxats',  al Teatre Municipal de Roses. Aquesta activitat s'emmarca en el Programa d'activitats educatives que cada curs programa l'Ajuntament de Roses, amb el qual ofereix una formació i aprenentatge complementaris als alumnes del municipi.

El Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses ofereix cada any a escoles i instituts del municipi el Catàleg d'Activitats Educatives, on enguany es recullen un total de 82 activitats degudament revisades i actualitzades, adreçades als cicles infantil, primària i secundària, i que també inclou activitats per a pares, mares i tutors.

Amb aquest projecte, es complementa l'ensenyament reglat i curricular a l'aula i es facilita a infants i joves l'accés als coneixements des d'un plantejament dinàmic i basat en l'experiència personal, com la realització de tallers, visites, teatre, etc.

L'activitat al Teatre Municipal, 'Enxarxats', té per objectiu sensibilitzar i prevenir els joves entorn a l'ús de les xarxes socials: quins són els límits, prevenir la violència i l'assetjament, les relacions a la xarxa, el codi ètic, el respecte, o la protecció de la intimitat, són alguns dels temes tractats a través d'una representació teatral que donarà pas a una segona part de debat entre els assistents.

La finalitat és que els joves s'interroguin i parlin sobre l'ús de les xarxes socials a través de la presentació de diverses situacions amb les quals es poden sentir identificats.

Al llarg del matí, han participat en les dues sessions programades un total de 235 alumnes: 90 de 2n d'ESO de l'Institut Cap Norfeu, 67 de 1r d'ESO del Centre Escolar Empordà, i 78 de 2n d'ESO de l'Institut Illa de Rodes.

La propera activitat programada tindrà lloc el proper divendres també al Teatre Municipal amb la representació de l'obra 'Nyam Nyam', que plantejarà temàtiques entorn a l'alimentació i hàbits saludables .

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema