Vilanant celebra aquest diumenge, dia 25, a les 12.00 hores, una festa gran: la inauguració de les instal·lacions de l'Escola Tramuntana de Vilanant i Taravaus. L'equipament ha recuperat aquest curs 2015-2016 la seva ubicació de sempre, a l´antic edifici que ocupaven les antigues escoles del municipi.

Durant l'acte inaugural, faran parlaments l´alcaldessa de Vilanant, Anna Palet; la directora de l'Escola Tramuntana, Marta Verdaguer; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

L'Escola Tramuntana forma part de la ZER (Zona Escolar Rural) Empordà, juntament amb les escoles de Cistella, Pont de Molins i Garrigàs. Actualment al centre, hi ha 41 alumnes agrupats per cicles: educació infantil (onze alumnes), cicle inicial (cinc alumnes), cicle mitjà (onze alumnes) i cicle superior (catorze alumnes).

Els nens i nenes de l'Escola Tramuntana de Vilanant i també l'equip de mestres han mostrat la seva alegria per poder tornar de nou a l'antic edifici escolar, després d'haver passat cinc anys en mòduls prefabricats.

"El que més ens agrada és que les aules són molt grans i tenen finestres des d'on podem veure unes vistes molt maques", comenten els alumnes, els quals també expliquen altres motius pels quals estan contents: "Ens han instal·lat una pissarra digital i un ascensor per on podrem pujar si un dia ens fem mal en un peu o en una cama, o per si un dia ve a l´escola un nen o nena que vagi amb cadira de rodes. També ens han asfaltat la pista que ens fa de pati, ens han posat porteries noves i una taula amb bancs per poder-hi esmorzar".

En la inauguració, alumnes, mestres i famílies estaran acompanyats no només per Anna Palet i els regidors municipals, per Pere Vila i pel conseller Santi Vila, sinó que altres autoritats també han volgut estar presents en l'acte. Entre ells, Albert Bayot, director del Servei Territorial d´Ensenyament a Girona; Assumpció Rodríguez, directora del Servei Territorial de Governació a Girona, i Ferran Roquer, president del Consell comarcal de l'Alt Empordà.