L´actor i estrella del cinema francès Gérard Depardieu ha visitat Palamó amb l´objectiu de poder conèixer de prop el producte gastronòmic per excel·lència del municipi, la Gamba de Palamós.

Aquesta visita forma part de l´enregistrament del programa gastronòmic televisiu "À Pleines dents" del canal franco-alemany Arte, que durant aquests dies està enregistrant un dels seus deu capítols a Catalunya, destacant alguns dels productes culinaris singulars de la cuina catalana.

En el cas de la Gamba de Palamós el programa ha volgut conèixer la seva qualitat i singularitat sumada al destacat paisatge de la vila que el programa inclou com a clar exponent del de la Costa Brava.

El reconegut actor Gérard Depardieu, que també és productor executiu del programa, comparteix el protagonisme de cada capítol d´aquest espai gastronòmic televisiu amb el xef francés i estrella Michelin, Laurent Audiot.

Una aproximació al producte i al sector

Els dos viatgen per Europa per tal de conèixer de prop aquests productes i, en el cas de Palamós, varen tenir l´oportunitat de pujar a bord de la barca d´arrossegament Mandorri.

També van conèixer la llotja del port pesquer acompanyats del Patró Major de la Confraria palamosina, i van fer un recorregut pel mercat del peix del port tot parlant amb empresaris peixaters, en aquest cas de l´empresa Peixos Palamós.

L´estada a la vila es va arrodonir amb el tast de la Gamba de Palamós que Gérard Depardieu i Laurent Audiot varen fer arran de mar, concretament en l´àmbit de S´Alguer, on varen gaudir d´un dels paisatges litorals més destacats de Palamós.

Durant aquesta setmana finalitzarà la gravació del programa dedicat a Catalunya.

En total seran deu capítols d´aquest espai televisiu que parlarà de productes culinaris de diversos indrets de França i també d´alguns països i regions europees com Alemanya, Itàlia i Escòcia i en el cas d´Espanya, del País Basc i Catalunya.

És previst que el programa s´emeti pel canal Arte a partir de l´any 2016.