L’agrupació dels Entramuntanats, els empordanesos que viuen i/o treballen a Barcelona, celebra aquest dimarts, 4 de febrer, els vint anys de l’associació amb un sopar al restaurant The Mirror, del xef de Llançà Paco Pérez.

Com cada mes de febrer, a més, els Entramuntanats faran el lliurament del Premi Entramuntanat de l’Any a una persona o institució que hagi destacat per dur el nom i l’esperit empordanès més enllà de les nostres fronteres. En aquest cas, el premiat d’enguany és el cuiner Ferran Adrià, un personatge que l’associació ha escollit especialment per aquest vintè aniversari.

Vint anys i molta història

L’Associació d’Empordanesos a Barcelona, Els Entramuntanats, és una entitat sense afany de lucre legalment establerta des de fa més de vint anys a la capital catalana. Recull la tradició històrica de l’Ateneu Empordanès de Barcelona que es remunta a principis del segle XX.

L’antic Ateneu Empordanés de Barcelona (1916-1936) va tenir una ingent activitat cultural i de difusió dels valors empordanesos per l’època en què es trobava.