Més de 400 supermercats de Catalunya i Madrid han participat aquest dissabte a la campanya solidària 'Una poma per la vida' que impulsa la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). 400 voluntaris s'han desplegat pels diferents establiments per animar els clients a comprar pomes solidàries a un euro i mig. L'objectiu de la campanya és captar fons per les persones que pateixen esclerosi múltiple, més de 7.000 a Catalunya. La campanya va arrencar divendres amb la participació dels actors Joel Joan i Abel Folk i els presentadors Xavi Coral, Líria Heredia, Xantal Llavina i Cristina Puig. A més dels supermercats, les pomes es poden comprar i enviar a través del web www.fem.es.

Aquest any la campanya arriba a la seva dotzena edició. L'any passat es van vendre 24.000 pomes, recaptant un total de 36.000 euros. Tots els fons recaptats, tant en els establiments com a la xarxa, aniran destinats íntegrament als serveis assistencials i en especial als Hospitals de Dia que la FEM gestiona a Lleida, Reus i Barcelona. L'any passat, en aquests centres, on es duen a terme programes de rehabilitació, es van rebre un total de 22.785 estades de pacients amb esclerosi múltiple.

Rosamaria Estrany, presidenta de la FEM, ha explicat que a banda de cercar la col·laboració ciutadana, l'objectiu de la campanya 'Una Poma per la Vida' també és "sensibilitzar sobre la realitat de les persones que pateixen aquesta malaltia i de les seves famílies". "Cal tenir present que l'esclerosi múltiple és la segona causa de discapacitat en adults joves, entre els 20 i els 40 anys, sobre tot dones", ha destacat.