Nou espectable

Pep Plaza, 60 personatges ´I ara què?´

L'humorista i imitador estrenarà obra al Teatre Capitol el proper 19 de març

01.03.2013 | 14:33
Pep Plaza i Miquel Tejada, aquest divendres a l´antiga Fàbrica Estrella Damm, presentant ´I ara què?´
Pep Plaza i Miquel Tejada, aquest divendres a l´antiga Fàbrica Estrella Damm, presentant ´I ara què?´

L'humorista i imitador teatral i televisiu Pep Plaza estrenarà un nou espectacle teatral el proper 19 de març que porta per nom 'I ara què?'. El Teatre Capitol acollirà una obra el títol de la qual evoca la pregunta que Plaza més ha hagut de respondre després de la marxa de Pep Guardiola del FC Barcelona, una de les seves imitacions més conegudes al programa de TV3 'Crackòvia'. L'espectacle és, en certa manera, la resposta de l'humorista a les inquietuds dels seus seguidors. A més de l'ex entrenador blaugrana, Plaza interpretarà més de 60 personatges, entre els quals una vintena de cantants. Per aquest motiu, l'acompanyarà el pianista Miquel Tejada.

Pep Plaza ha recuperat les "millors" 60 imitacions que ha realitzat durant 20 anys de carrera professional i les ha inclòs al seu nou espectacle, 'I ara què?', que estrenarà el proper 19 de març al Teatre Capitol de Barcelona.

Tal com ha explicat l'actor aquest divendres, no es tracta d'una successió d'imitacions pura i dura, sinó que aquestes van emergint durant l'hora i mitja que dura la funció, a partir de l'explicació que Plaza fa del perquè del nom de l'espectacle. A l'inici de l'obra, doncs, l'actor explica el públic la seva "situació actual" després de la marxa de Pep Guardiola a Nova York, que ha comportat la desaparició de la seva imitació al televisiu 'Crackòvia'.

Diu Plaza que des de l'anunci de l'adéu de Guardiola, la "preocupació" més gran dels seus admiradors va ser saber què faria d'ara endavant. 'I ara què?', és el que li han demanat incomptables vegades, i és per això que l'espectacle porta aquest nom. D'alguna manera, l'actor deixa clar amb aquest muntatge que després de Guardiola la vida segueix, també per a ell.

Pep Plaza també ha explicat que han escollit el Teatre Capitol perquè és un referent de l'humor i els monòlegs, i perquè els han rebut "amb els braços oberts". Actuar a Barcelona i fent temporada en un sol teatre és una oportunitat que il·lusiona l'humorista, acostumat a girar durant anys per tot Catalunya sense un escenari estable.

'I ara què?' te una parcel·la musical remarcable. El pianista Miquel Tejada, col·laborador habitual de l'actor des de fa molts anys, és l'aliat de Pep Plaza dalt de l'escenari. De fet, l'espectacle ja arrenca amb una cançó, 'I ara què?', que introdueix el públic en la inspiració de l'espectacle. Durant la funció, aniran apareixent fins a 20 imitacions de cantants i músics (Lluís Llach, Miguel Rios, Serrat, Jarabe de Palo, Sabina...), alguns dels quals no són els habituals de les aparicions televisives de Plaza al 'Polònia' o al 'Crackòvia'.

Plaza justifica aquesta vessant de l'espectacle perquè "sempre" li ha agradat cantar, gairebé fins al punt de ser una vocació frustrada. Les imitacions musicals de l'actor venen de lluny, ha recordat, de l'època en què va col·laborar diversos anys en un programa radiofònic de Toni Clapés fent precisament imitacions de músics populars.

Enllaços recomanats: Premis cinema