A més del MIC, l’Alt Empordà seguirà comptant amb un altre torneig de futbol base plenament consolidat, en categoria aleví. Entre aquest divendres dia 30 i diumenge 1 d’abril, el camp municipal de Peralada acollirà, per 14a edició, el Vila de Peralada aleví, amb la participació de vuit equips que jugaran en el camp de futbol-11 en partits de 50 minuts.

Els dos caps de cartell seguiran sent el Barça i el Reial Madrid, que ja han vingut els darrers anys, i de Primera Divisió també hi serà present el Vila-real, mentre que l’Athletic de Bilbao, últim l’any passat, causa baixa. En l’àmbit internacional, l’Inter de Mèxic ha tornat a ser invitat i com a novetat s’hi ha afegit el De Anza Force Soccer Club, dels Estats Units.

Pel que fa a altres equips catalans, aquest cop hi seran el Cornellà, ocupant el lloc del Mataró, i el Llagostera, que substitueix la baixa d’última hora del Girona, que tenia un altre compromís.

8 dels 13 títols per al Barça

El Vila de Peralada se l’han repartit els últims set anys el Barça i el Reial Madrid. De les 13 edicions, el club blaugrana en té vuit en el seu palmarès i el blanc, vencedor l’any passat, quatre. L’Espanyol, que fa temps que ja no hi participa, és l’únic equip que els ha pogut fer ombra, el 2010.

Durant el Vila de Peralada, les grades s’omplen de cares conegudes, com ja va passar ara fa un any amb la presència d’exfutbolistes com Gudjohnsen i Chapi Ferrer.

Xavi Punsí entrenarà l’amfitrió

L’aleví del Peralada jugarà la fase de grups contra el Reial Madrid, De Anza Force i Cornellà i estarà dirigit per Xavi Punsí, que fins al desembre era el tècnic ajudant d’Arnau Sala en el primer equip verd-i-blanc. L’ex del Figueres i Olot estarà envoltat del següent cos tècnic: Arnau Liesa i Ramon Baró (tècnics ajudants), Toni Marín (entrenador de porters), Xavi Núñez (fisioterapeuta), Pau Carbonell (preparador físic) i Miguel Barragán i Paco Moreno (delegats).