Els 160 milions d’euros que ha pagat el Barça per Philliphe Coutinho l’han convertit en el fitxatge més car de la història del club. El Torneig internacional de futbol base MIC ha tret pit els darrers dies amb la foto que, el 2008, es van fer conjuntament a Palamós, i amb la samarreta del Brasil, Coutinho i Neymar. La història de l’ex del Liverpool i de l’Espanyol amb aquest clàssic torneig que té lloc a la Costa Brava, per Setmana Santa, sempre l’ha somrigut i en total el va guanyar en tres ocasions quan era un jugador de formació.

D’entre els rivals que es va trobar en aquest període, en el MIC, hi va haver la Fundació Esportiva Figueres. Era el 6 d’abril del 2007, a Calonge (Baix Empordà), i l’equip cadet figuerenc estava format per jugadors nascuts el 1991, amb Oscar Prieto a la banqueta. El duel era de quarts de final i el Brasil, amb Coutinho com a titular, però sense Neymar, que no va participar en aquell MIC, es va imposar 3-1.

Superiors en “qualitat i ritme”

“Més que el fet de trobar-nos amb Coutinho i de detalls concrets del partit, recordo la il·lusió i els nervis de jugar contra el Brasil”, comenta Pep Roca, un dels jugadors d’aquella plantilla. Per a l’actual futbolista del Bescanó i ex de l’Escala, Banyoles i Vilamalla, la selecció del Brasil “era superior pel que fa a qualitat i ritme encara que nosaltres hi poséssim moltes ganes. Va ser molt maco i són records que queden per sempre”.

Del Campo, Argi, Vélez...

Al costat del vilafantenc Pep Roca, hi havia més jugadors que segueixen en actiu actualment, com Pedro del Campo (Olot), Argi (l’Escala), Marc Vélez (Roses), Marc Gómez i Txema Montoro (Vilamalla) i Toni Garcia (Agullana), entre altres. També es va veure les cares contra el Brasil Iñaki Fernández Búfalo, que va morir fa nou mesos a causa d’una malaltia.