Proposta d'inici del procés independentista

ANC i Òmnium criden a donar suport a la declaració d'inici del procés

L'Assemblea rebutja "les amenaces" de Rajoy i demana "la complicitat" dels actors socials per defensar el Parlament durant "el camí de la construcció d'un procés constituent no subordinat"

27.10.2015 | 21:07

Òmnium Cultural i l'ANC han coincidit en demanar a les forces parlamentàries favorables al procés constituent que donin suport a la declaració d'inici del procés. Així han reaccionat a la proposta de resolució que han registrat aquest dimarts Junts pel Sí i la CUP a la cambra catalana. A més, l'ANC encoratja la majoria "a no fer cap pas enrere i a debatre-la i aprovar-la en el menor temps possible" –Òmnium diu "la setmana vinent". L'Assemblea també rebutja "les amenaces" del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i insta els actors socials a "trobar complicitats i acords per defensar l'actuació del Parlament en el camí de la construcció d'un procés constituent no subordinat".
L'ANC s'ha mostrat "satisfeta" i d'acord amb la proposa de resolució que han registrat al Parlament Junts pel Sí i la CUP perquè "recull la voluntat i l'esperit de la majoria de ciutadans que el passat 27-S es van expressar de manera inequívoca a les urnes". Per això, encoratgen els grups parlamentaris que "disposen de la majoria sorgida d'aquestes eleccions a no fer cap pas enrere i a debatre i aprovar la resolució en el menor temps possible". Al seu torn, Òmnium espera que la proposta aconsegueixi "la setmana vinent el màxim de vots possibles al Parlament". Les dues entitats han fet una crida a les forces polítiques favorables al procés constituent a donar-hi suport, en referència implícita a Catalunya Sí que es Pot.

L'ANC també rebutja "les habituals amenaces" del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En aquest sentit, han manifestat "la voluntat de mobilitzar la societat catalana davant qualsevol atac contra les institucions representatives i de govern". Finament l'entitat de Jordi Sànchez també fa una crida a "tots els actors socials del país a trobar les complicitats i els acords necessaris per defensar l'actuació del Parlament de Catalunya en el camí de la construcció d'un procés constituent no subordinat".

Al seu torn, Òmnium espera que el d'aquest dimarts sigui "el primer pas" per a la recuperació de lleis aprovades pel Parlament de Catalunya i aturades pel Tribunal Constitucional, com el decret de pobresa energètica, l'impost de la Generalitat sobre els dipòsits bancaris o la llei de l'Agència Tributària de Catalunya. Òmnium reitera "el compromís amb la construcció de la república catalana, mitjançant la mobilització i la suma de voluntats per fer un país nou i millor". Ho han valorat en dos comunicats per separat aquest dimarts a la tarda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema