El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha apel·lat avui a la "responsabilitat" i a la "generositat" per aconseguir un acord en les pròximes setmanes a Catalunya, encara que sense esmentar explícitament a la CUP, i s'ha ofert a fer d'engranatge davant els "complexos equilibris" actuals.

ERC celebra avui el seu Consell Nacional per debatre, entre d'altres qüestions, la fórmula per la qual aquest partit apostarà per concórrer a les eleccions generals del 20 de desembre, en un moment en el qual la formació independentista manté converses amb CDC per explorar la possibilitat de presentar-se conjuntament als comicis o la de buscar propostes alternatives.

Durant la seva intervenció en el Consell Nacional, Junqueras ha fet una crida a la "responsabilitat" i a la "generositat", i s'ha mostrat convençut que en les pròximes setmanes haurà un acord a Catalunya en aspectes clau del procés independentista.

Després de reconèixer els "complexos equilibris" que "obliguen" a tots els partits del bloc independentista, Junqueras ha ofert al seu partit per fer d'engranatge: "Ens toca ajudar a posar oli a tots aquests engranatges i això és el que fem. I tenim l'obligació de fer una crida a la responsabilitat a tothom, a tots els qui estan implicats en el procés" independentista, ha insistit el president d'ERC.

En aquest sentit, i amb un missatge molt clar a la CUP, Junqueras ha assegurat que en les pròximes setmanes hi haurà un govern català "compromès" amb les mesures de xoc social, com reclama el partit d'Antonio Baños, així com un procés constituent per aconseguir la independència.

Junqueras ha admès que molts sobiranistes desitjarien que el procés independentista fos més ràpid, però ha advocat per administrar "bé" els temps per obtenir "millors resultats", a l'hora que ha estès la mà a altres partits "no tan explícitament independentistes" per ampliar majories i comprometre's amb el procés, en al·lusió als crítics del PSC o de Catalunya Sí que es Pot.

"Tenim la voluntat de sumar i de construir una majoria el més àmplia possible, el que dóna sentit al nostre esforç dels últims anys", ha indicat el president d'ERC durant la seva intervenció en el Consell Nacional, al qual han assistit com a convidades la futura presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la presidenta de MES, Magda Casamitjana.