El TS declara nul·les les clàusules sòl en casos de ´falta de transparència´

L'alt tribunal ha pres la decisió després d'estimar un recurs presentat per Ausbanc contra el BBVA i CRU

20.03.2013 | 17:02
El nombre d´hipoteques manté la seva tendència a la baixa | ACN
El nombre d´hipoteques manté la seva tendència a la baixa | ACN

El Tribunal Suprem ha declarat nul·les les clàusules sòl dels contractes hipotecaris en els casos de "falta de transparència". La Sala Primera de l'alt tribunal ha pres aquesta decisió després de reunir-se en ple i d'estimar un recurs de cassació en què es plantejava un assumpte sobre els topalls mínims dels tipus d'interès en les hipoteques, que impedeixen al client beneficiar-se de les baixades de l'Euríbor. Aquest recurs va ser presentat davant el tribunal per l'Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc) contra el BBVA i Cajas Rurales Unidas. No obstant, el Suprem aclareix que no es tornaran els diners ja pagats.

Així mateix, l'alt tribunal avala les clàusules que compleixin els requisits de transparència respecte dels consumidors, segons s'apunta en un comunicat de l'Oficina de Comunicació del Tribunal Suprem.

D'altra banda, el Suprem considera que aquest recurs és "transcendent" perquè en aquests casos la sentència que es pronuncia crea jurisprudència, sense haver d'esperar al fet que recaigui una altra sobre el mateix tema, de manera que des que es dicta ha de ser seguida pels tribunals inferiors.

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema