El portaveu de CiU a la Comissió d'Interior del Congrés dels Diputats, Jordi Jané, ha demanat aquest dimarts al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, una "disculpa pública" sobre l'informe fals atribuït a la UDEF perquè "membres del govern espanyol" i "destacats dirigents" del PP el van aprofitar per atacar Mas en plena campanya electoral. Jané ha insistit en demanar responsabilitats per un cas d'una "extrema gravetat" que va afectat el candidat de CiU a la Generalitat. "Això es va fer servir i ningú ha demanat disculpes", ha recordat.

El portaveu de CiU ha recordat que l'ús de símbols oficials de la Policia en un document que tenia com a objectiu atacar la imatge del president de la Generalitat és un mal precedent que el ministre de l'Interior s'hauria d'esforçar a aclarir perquè el cas ha causat "alarma" al conjunt de la societat.

A més, ha recordat que "membres" del govern espanyol i "destacats dirigents" del PP van "aprofitar" la publicació de l'inform fals per "llançar informacions" sobre suposats comptes a Suïssa de qui era el principal candidat de CiU a les eleccions i de l'expresident de la Generalitat.

"Això es va utilitzar i ningú ha demanat disculpes després que vostè avui ens diu que després d'investigar no s'ha pogut conèixer qui està darrere d'aquesta elaboració", ha sentenciat.

En aquest sentit, ha recordat que els periodistes d'El Mundo que van signar la peça han declarat davant el jutge que el document provenia de la UDEF i que alts càrrecs del Ministeri de l'Interior l'havien validat.

En tot cas ha donat per bones les explicacions del ministre respecte al fet que ell no coneixia el contingut de l'informe fantasma abans de la seva publicació.