El jutge Baltasar Garzón va demanar ahir a Alberto Jorge Barreiro, magistrat instructor de la causa que segueix el Tribunal Suprem contra ell per ordenar les escoltes entre els imputats a la presó en el cas "Gürtel" i els seus lletrats, tenir accés a aquestes converses, el que li ha estat negat.

Així ho han indicat a EFE fonts de l'acusació al final de la declaració de Garzón davant Jorge Barreiro, davant el qual ha reiterat que no va delinquir en ordenar les escoltes dels imputats del cas Gürtel mentre investigava -ha recordat- uns fets delictius .

Garzón ha declarat durant menys de dues hores a petició pròpia davant Jorge Barreiro, que instrueix la causa contra ell per presumptes delictes de prevaricació i contra les garanties constitucionals.

Segons ha explicat l'advocat del presumpte cervell de la trama Gürtel, Francisco Correa, José Antonio Choclán, l'instructor li ha denegat "amb bon criteri", segons ell, l'accés a aquestes converses perquè "és absurd" endinsar-se en el seu contingut perquè no guarda relació amb l'objecte de la causa ja que aquestes intervencions van ser declarades nul·les pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

En concret, ha sol·licitat accedir a les gravacions realitzades a partir del 20 de maig de 2009, quan l'instructor del cas Gürtel al TSJM, Antonio Pedreira, va dictar un acte de pròrroga de les escoltes que anteriorment havia ordenat Garzón.

Segons ha assenyalat als periodistes l'advocat de l'acusació Ignacio Peláez, que va presentar la querella contra Garzón, el testimoni del jutge no ha aportat res de nou a la causa.

"Ha estat una mena de discurs exculpatori", ha indicat Peláez, que ha explicat que l'instructor no ha permès que les acusacions realitzessin preguntes a Garzón per tractar-se d'una declaració a petició de l'acusat.

Garzón ha relatat que va ordenar la intervenció de les comunicacions mentre investigava uns fets delictius i que no va trencar el dret de defensa dels lletrats, sinó que es limitava a tractar d'escoltar el que deien els principals imputats de la Gürtel: Francisco Correa i Pau Crespo .

"El que ha fet és justificar-se, res més. No ha dit res de nou, el que ha fet ha estat tornar a reiterar el que ja havia declarat en el seu moment i intentar justificar les coses que havia fet", la raó per la que va dictar les actuacions ordenant les escoltes, ha insistit Peláez.