L'Escola Oficial d'Idiomes de Figueres, situada a l'edifici del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer, a la ronda Sud 3, és l'única a la comarca que imparteix cursos reglats d'alemany, anglès i francès fins al 5è curs de les Escoles Oficials d'Idiomes, d'acord amb el Marc Europeu Comú de Referència del Consell d'Europa.

Amb un professorat molt qualificat el centre aposta per l'anomenada metodologia “accional”, la qual pretén que l'alumne no aprengui l'idioma mitjançant els exàmens sinó a través de l'acció d'una tasca, no necessàriament lingüística.

També ofereixen la possibilitat de fer exàmens lliures per obtenir els certificats. El centre és l'únic de la comarca que ofereix cursos reglats d'alemany.La importància del francès

El director del centre, Joan Solanich, destaca com n'és d'important la llengua francesa a l'Empordà, principalment per la proximitat amb el territori francès i les múltiples relacions existents entre els dos costats dels Pirineus. En aquest sentit, és important recalcar que diversos instituts de la comarca fan el Batxibac, un batxillerat que es fa en català i en francès a la vegada i que dóna el certificat en els dos països.

És destacable contemplar aquesta possibilitat, ja que aquest títol permet estudiar a les universitats franceses que, a diferència d'Espanya, són pràcticament gratuïtes. Les preinscripcions per el curs 2016-2017 estaran obertes de l'1 al 5 de setembre.