Portbou

Lamuà (PSC) vol eixamplar la N-260 per revitalitzar la zona nord del Cap Creus

El candidat socialista ha desgranat les mancances en infraestructures a la comarca de l'Alt Empordà

17.06.2016 | 07:39
Marc Lamuà durant la seva visita a Portbou.

El cap de llista al Congrés del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà, ha assegurat que "la revitalització" de l'economia de Portbou i de la zona nord del Cap de Creus "exigeix l'arranjament de la carretera N-260 que connecta amb França". Lamuà, que aquest dijous de campanya electoral ha fet ruta per l'Alt Empordà, s'ha compromès a projectar i executar l'eixamplament de la carretera per obrir noves perspectives de desenvolupament a la comarca i, alhora, correspondre a la millora de la via que el govern francès ja ha tirat endavant. "Es tracta d'obrir una porta a Europa i que Portbou i la zona no només millori les perspectives d'entrada de turisme, sinó també de les perspectives que obre de cara a l'establiment de polígons industrials o donar impuls tant a empreses ja existents com a les de nova creació", ha assegurat el candidat socialista.

Analitzant les necessitats de la comarca, Lamuà reclama també una millora de la freqüència de pas dels trens i un replantejament de l'estació de Vilajuïga. El candidat sosté que, per la situació del municipi al vèrtex del Parc Natural del Cap de Creus, la serra de l'Albera i els Aiguamolls de l'Empordà, la revisió del paper de l'estació de tren "es planteja com un element de dinamització turística i, en conseqüència, també de revitalització econòmica".

"Per dinamitzar els municipis s'ha de facilitar l'arribada de la gent. Actualment tenim els baixadors ferroviaris infrautilitzats", ha criticat Lamuà que aposta per una política de proximitat gestionada amb els agents territorials que, diu, són els que coneixen les necessitats directes. "No hi podem renunciar", ha afirmat Lamuà.

Lamuà s'ha compromès a reclamar al Ministeri de Foment la construcció d'una rotonda d'accés des de l'A-2 als municipis de Biure, Maçanet de Cabrenys i Darnius. "És una actuació urgent que planteja diverses solucions: per una banda contribuirà a eliminar un dels punts negres que encara hi ha en aquesta via a les comarques gironines; i per una altra servirà per pacificar el trànsit en aquell tram de via, que es caracteritza per la velocitat excessiva que hi agafen els vehicles", ha assegurat.

"Seguirem apostant perquè s'acabi de desdoblar l'A-2, més enllà de les solucions que s'hagin de prendre entretant", ha conclòs Lamuà que afegeix que, entre aquests solucions, hi ha la pacificació del trànsit i minimitzar punts negres del traçat, especialment en zones de cruïlles que presenten un risc evident.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent
Enllaços recomanats: Premis cinema