El tercer anunci televisiu electoral que el PSC ha estrenat aquest dilluns s'allunya de tot contingut polèmic i insisteix en el lema de la campanya de Carme Chacón que addueix que només amb "esforç i justícia social" se superarà aquesta crisi.

En el vídeo, que s'ha estrenat aquest dilluns en els espais gratuïts de propaganda electoral i a Internet, apareix únicament Chacón, qui destaca "les fortaleses" aconseguides durant anys i argumenta que aquestes fortaleses, sanitat i educació públiques entre elles, són les que ajudaran a sortir de la crisi i que Catalunya ho pot fer abans que la resta de l´Estat espanyol per tornar "a liderar l'economia espanyola".

En l''espot', de 30 segons de durada, la candidata i ministra socialista adverteix que "no podem perdre pel camí tot el que hem treballat" en referència a les conquestes socials de serveis públics i conclou amb el lema: "El futur és esforç i justícia social".

El PSC va retirar el seu segon 'espot' poques hores després d'estrenar-lo davant les crítiques que va rebre per vincular en la ficció la mort d'un suposat pacient hospitalitzat amb les retallades sanitàries.