El nombre de deutors concursats (les antigues fallides i suspensió de pagaments) va sumar a Catalunya 287 expedients en el primer trimestre, cosa que va suposar un increment del 5,5% en relació amb el mateix període de l'any passat. Aquest és el segon trimestre que Catalunya registra increments d'expedients concursats després d'un llarg període de 12 trimestres consecutius de descensos, des del tercer trimestre del 2013. D'aquests 287 expedients, 206 corresponen a empreses, amb un descens del 10,8% del nombre de deutors, mentre que els expedients de fallida procedents de famílies i particulars es van situar en 81, cosa que suposa multiplicar per dos els 41 concursos particulars del primer trimestre de l'any passat.

El nombre de deutors concursats a l'estat espanyol es va situar en 1.319 casos, amb un increment del 3,9% en relació amb el primer trimestre de l'any passat. Mentre que els expedients d'empreses amb activitat econòmica van caure en un 2,7%, les declaracions de fallida o suspensió de pagaments de particulars i famílies es va incrementar en un 42,9% en el conjunt de l'estat espanyol.

Construcció i comerç concentren el 38% dels expedients

Per sectors d'activitat, les empreses de la construcció i el comerç concentren el 35% dels expedients presentats a l'estat espanyol. A Catalunya, aquests dos sectors d'activitat concentren el 38% dels expedients presentats per empreses.