Escola d'Estiu Jordi Comas

La patronal FOEG reconeix Rieju, Hohner i Vins i Licors Grau

La consellera Munté destaca a l´Escola d´Estiu el repte de la indústria 4.0 i la importància de la formació

10.06.2016 | 10:00
Els guardonats a l´escola d´estiu Jordi Comas.

La "llarga trajectòria" del fabricant de motos Rieju i "els casos d'èxit" de la tecnològica de Breda Hohner i de la distribuïdora de palafrugell Vins i Licors Grau han fet les tres empreses mereixedores dels premis de l'Escola d'Estiu Jordi Comas, organitzada per la patronal FOEG, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palfrugell i l'escola de negocis EADA.

Rieju, una empresa familiar que els anys 60 i 70 ja era un dels líders del sector de la motocicleta, fabrica 10.000 unitats anuals, de les quals el 80% s'exporten. A banda d'scooters urbans i de motos esportives i d'enduro de petita i mitjana cilindrada, la marca ha fet una aposta pels vehicles de dues rodes elèctrics, un fet que "prova la seva contínua evolució", segons l'organització de l'escola.

De la seva banda, Hohner, empresa especialitzada en el disseny, fabricació i distribució d'encoders (codificadors) òptics, incrementals i absoluts, es troba immersa en un "procés continu" d'internacionalització, amb una oficina a Frankfurt (Alemanya) i amb una estratègia comercial que li ha permès penetrar amb força en mercats asiàtics. Finalment, Vins i Licors Grau, assenyala l'organització, "ha passat a liderar la distribució de vins i licors", amb un portal de venda online, una aplicació mòbil pionera en el sector i una "gran força" en el canal de distribució Horeca (hotels, restaurants, cafeteries).

En aquest context, el president de FOEG, Ernest Plana, va reclamar, ahir, en la inauguració de l'escola, posar "en valor la figura dels empresaris", pel seu "esforç constant per crear riquesa". La consellera de la Presidència, Neus Munté, va presidir l'acte, que també va servir per fer un reconeixement a la vintena d'empreses que van prendre part en el programa Jo de gran vull ser com tu, destinat a escolars. Avui té lloc la segona jornada de l'escola, centrada en la Indústria 4.0.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema