La inflació puja una dècima al maig i se situa en el -1%

L'augment ha estat causat per l'increment del preu de l'electricitat mentre que en els viatges organitzats han baixat, tot i que menys respecte el 2015

30.05.2016 | 10:19

La inflació va pujar una dècima al maig a l'Estat i va deixar la taxa interanual en el -1%, segons l'indicador de l'IPC avançat fet públic aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística. A l'abril, la inflació va quedar fixada en el -1,1%. En cas de confirmar-se aquesta dada suposaria el primer augment des del passat mes de desembre, quan l'índex va ser del 0%, tot i que es continua movent en taxes negatives per cinquè mes consecutiu. Aquest comportament ha estat motivat per l'augment de preus de l'electricitat en comparació al descens del 2015. D'altra banda, també destaca la caiguda dels preus dels viatges organitzats, que va ser menor al de l'any passat.

Pel que fa la variació anual de l'indicador avançat de l'IPCA es va situar al maig en el -1,1%. En cas de confirmar-se, la taxa anual augmentaria una dècima respecte el mes anterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema