El ritme de la campanya de la renda 2015 s’accelera amb la posada en marxa aquest dimecres 4 de maig del telèfon d’atenció per acordar una cita prèvia en alguns dels punts d’atenció que ha instal·lat l’Agència Tributària per atendre als contribuents i ajudar-los a fer la declaració de la renda de l’exercici 2015.

Les trobades presencials amb el personal d’Hisenda instal·lat en els punts d’atenció es concertaran a partir del 10 de maig fins ben bé el final de la campanya que s’ha marcat per aquest any per al 30 de juny. El 29 de juny serà l’últim dia per demanar cita prèvia. La campanya de la renda va començar el 6 d’abril passat amb l’inici de la presentació de les declaracions per Internet.

Estan obligats a presentar la declaració de la renda tots els contribuents que guanyin més de 22.000 euros a l’any o més de 12.000 euros a l’any en cas de rebre aquest rendiment per part de dos pagadors diferents.

Aquesta campanya de la renda de l’exercici del 2015 és la que integra tots els canvis de la reforma fiscal del ministre Cristóbal Montoro. Una reforma, que segons el Ministeri d’Hisenda es va fer perquè els contribuents paguessin menys impostos i tinguessin més diners a les butxaques per poder fer créixer la demanda interna i ajudar a la recuperació de l’economia.

La campanya de la renda 2015 no finalitzarà de facto fins el 7 de novembre d’aquest any quan s’hagi de fer el segon i últim pagament de l’impost per part dels contribuents que els ha sortit una declaració a pagar i que han optat a fraccionar el pagament en dues quantitats.

L’Agència Tributària preveu que aquest any es presentin un total de 19,708 milions de declaracions a l’estat espanyol. D’aquestes declaracions, 14,673 milions es preveu que tindran dret a devolució per un import de 10.858 milions d’euros i 4,260 milions de declaracions hauran d’ingressar uns 7.948 milions d’euros, segons les previsions de l’Agència Tributària.