El nombre de visitants estrangers que van arribar a Catalunya aquest novembre es va situar en 910.247 persones, cosa que suposa l'11,4% més que el mateix mes de l'any passat, segons les dades de Moviments Turístics a les Fronteres (Frontur) que publica l'Institut d'Estadística espanyol. En els primers onze mesos de l'any, el nombre de turistes que han visitat Catalunya se situa en 16.518.961 persones, el 3,7% més que en el mateix període de l'any passat. De les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) es desprèn que els turistes procedents de França són els més nombrosos i ocupen el 32% del total de visitants. En el conjunt de l'Estat el nombre de turistes al novembre va créixer un 10,7%.

Tot i que el mes de novembre Catalunya ha quedat en segon lloc en el rànquing de visitants estrangers, enrere de la comunitat de Canàries, que va rebre poc més d'un milió de visitants, en l'acumulat de l'any Catalunya segueix sent la primera comunitat autònoma en nombre de turistes, amb 5 milions més que la segona comunitat que són les Illes Balears que va rebre 11,5 milions de visitants els primers onze mesos de l'any.

En el conjunt de l'estat espanyol, el nombre de visitants estrangers al mes de novembre es va situar e 3,7 milions de persones, el 10,7% més que el novembre de l'any passat. En l'acumulat de l'any, a l'estat espanyol han arribat un total de 64,6 milions de persones, un 4,8% més que en el mateix període de l'any passat.

L'INE ha assumit la publicació de l'estadística de moviments de fronteres des d'aquest mes d'octubre fent el relleu a Turespaña que fins el mes de setembre ha estat l'encarregat de publicar aquesta estadística tant de nombre de visitants (Frontur) com de despesa per visitant (Egatur). Aquest canvi metodològic estadístic dificulta fer comparatives homogènies en relació amb altres anys.