La directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, Maria Carme Duch, i el coordinador nacional de la Unió de Pagesos de Catalunya, Joan Caball, han signat avui un acord de col·laboració mitjançant el qual el SOC atorga prop de 93.000 euros perquè aquesta organització orienti, formi i insereixi laboralment a persones en atur que volen treballar en el sector agrari.

La subvenció del SOC servirà perquè Unió de Pagesos posi en marxa a les demarcacions de Lleida, Tarragona i Girona, les demarcacions on es concentra la major activitat agrària, un programa adreçat a les persones en atur per tractar que trobin una feina en l'entorn rural.

Mitjançant aquest programa, les persones que busquen trobar una feina en el camp comptaran amb l'ajut d'una persona especialista que realitzarà una diagnosi social i laboral i establirà un itinerari d'inserció laboral. A més, farà de tutor personal que l'ajudarà a orientar-la i a donar-li autonomia personal en la recerca de feina en el sector agrari.

A més, el programa subvencionat pel SOC s'adaptarà a les característiques pròpies de la feina que es porta a terme a les tres demarcacions. Per exemple, els cursos de 25 hores que s'impartiran incideixen, a més d'ensenyar les bones pràctiques de recol·lecció, en activitats com poda de fruiters a la de Lleida, i poda de vinya, a la de Tarragona.

Tots els cursos, que es podran fer entre el 15 desembre de 2015 i l'1 d'octubre de 2016, estan homologats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i inclosos com a mòduls en els certificats de professionalitat gestionats pel SOC que formen part de l'oferta formativa ocupacional.