Quatre de cada deu ofertes d'ocupació que es publiquen a Espanya per treballar a l'estranger pertanyen a Alemanya, Països Baixos i Regne Unit, segons un informe d'Adecco i Infoempleo sobre l'exercici anterior.

Alemanya és el país que més demanda treballadors espanyols, amb el 27,4% de l'oferta, seguida pels Països Baixos, amb un 9,2%, i del Regne Unit, que concentra el 6,9% de les ofertes.

Bèlgica, un dels països que en els últims anys ha incrementat la seva oferta laboral, aconsegueix el quart lloc, amb el 6,6%, seguida de França, amb el 4,8%, que ha reduït la seva oferta.

Els països europeus concentren el 69% de l'oferta laboral estrangera a Espanya. Això ha fet que altres països habituals en aquest rànquing d'ofertes, com Itàlia i Grècia, s'hagin vist desplaçats per països com la Xina, Guinea Equatorial o Emirats Àrabs.

Els països llatinoamericans també es reserven una part important de l'oferta estrangera, especialment Xile, Perú, Mèxic i Brasil, entre els que es reparteixen més del 6% d'ofertes. Estats Units també augmenta la seva aportació a l'ocupació a Espanya, en generar el 1,8% de l'oferta.

Per la seva banda, el Marroc, que durant diversos anys ha estat present entre els majors generadors d'oferta laboral estrangera, perd pes en l'últim any i cau fins a la setzena posició, amb el 1,1%.

Quins perfils són els més demandats a Europa?

Els sectors que més treballadors demanen a Espanya per treballar en altres països són el de consultoria general (28,9% de les ofertes), el sector immobiliari (13,8%), i els relacionats amb les noves tecnologies (11,8% ).

L'àrea d'enginyeria i producció genera gairebé la meitat de les ofertes de feina a l'estranger, seguit de l'àrea tecnològica, de telecomunicacions i informàtica, amb el 28,5% de les ofertes.